Gamle Stadion (Sandefjord)

Noen ganger klaffer fotballkamper og jobbreiser bra, denne gangen i Sandefjord.

Jeg hadde allerede tidlig denne torsdagen tatt sjøveien over til Horten og det som nå heter Vestfold og Telemark fylke. Jeg skulle oppholde meg i Sandefjord-traktene i et par døgn i forbindelse med et jobboppdrag, men på kveldstid hadde jeg litt friere tøyler og det hadde jeg til intensjon å bruke på min sedvanlige måte.

Sandefjord Fotball skulle nemlig møte Grorud IL til treningskamp på det som heter Gamle Stadion i Sandefjord. Planen var hele tiden å få med seg den, så gleden var stor utover torsdagen da jeg forsto at dette kom til å gå veien.

Gamle Stadion kan jo høres ærverdig og flott ut, men i realiteten er det en inngjerdet kunstgressbane helt blottet for fasiliteter, foruten et lite garderobeanlegg bak det ene målet, av typen man gjerne kan møte på i Oslo-gryta.

Jeg var for så vidt klar over hva som ville møte meg, og nettopp det veide egentlig tungt for at jeg skulle avlegge et besøk akkurat denne kvelden. For at jeg skulle bruke tid og penger på denne banen hjemmefra, måtte nok Strømsgodset ha vært en av aktørene. Nå, derimot, som reise allerede var dekket og jeg uansett hadde litt fritid og var i området denne kvelden, var det en ypperlig anledning til å huke av banen.

Jeg troppet opp langs sidelinjen noen minutter før kamp, og tillot meg en aldri så liten pokast på øret parallelt med kamp. Det er ikke mange jeg kjenner i Sandefjord, men jeg kunne faktisk kimte et kjent fjes langs sidelinjen i tussmørket. Nå hadde jeg lagt bak meg en lang dag sammen med mye folk og støy, så da jeg innså at vedkommende ikke hadde sett meg droppet jeg faktisk å ta kontakt og dermed bli stående og skravle resten av kvelden. Egentlig ikke helt min stil, men denne kvelden var jeg såpass tung i hodet at jeg gjorde et unntak. Om vedkommende skulle forville seg inn her så vet han nok hvem han er, så du får bare tilgi meg akkurat det, så tar jeg det mer enn gjerne igjen en annen gang bare så det er helt klart.

Jeg har allerede sett Grorud én gang i vinter, da hjemme mot Bodø/Glimt. Den gangen imponerte det nybakte 1. divisjonslaget, og de fortsatte i samme stil denne kvelden med å ta ledelsen etter 14 minutter. Gutta fra Grorud kan virkelig spille fotball, og som jeg også sa forrige gang jeg så de: Dette laget tror jeg kan bite bra fra seg i den såkalte OBOS-ligaen. Nå utliknet riktignok Sandefjord rett før pause, som i likhet med Grorud også er nyopprykket (riktignok til Eliteserien), men selv med 1-1 gjorde gjestene fra Oslo en god figur.

Jeg tuslet litt gatelangs i pausen i den hensikt å hoppe innom Meny-butikken på nabotomta til stadionet. Det var helt til jeg så det lyse i vinduet på en kebabsjappe på andre siden av rundkjøringen, og lot meg heller friste til å ta kveldsmaten der, da det tross alt var en liten stund siden middag.

Både maten og varmen gjorde godt, og jeg var snart på plass igjen for 2. omgang etter at dommeren muligens hadde glemt klokka eller kost seg godt i varmen, for de fikk hvert fall ikke kortere pause enn de har krav på.

Jeg nøyer meg med å oppsummere 2. omgang med at pauseresultatet også blir stående som sluttresultat. 1-1 altså, og jeg var en bane rikere da jeg var snar med å sette med i bilen med setevarme og øvrig varmluft på. Jeg kom meg etter hvert også tilbake til mitt krypinn, klar for litt mer jobb dagen etter. Allerede lørdag skulle jeg begi meg ut på en nokså optimistisk snartur til Kraków i Polen, men mer om det i neste innlegg.

For flere bilder fra Gamle Stadion i andre turer, sjekk ut Instagram-profilen og Twitter-kontoen «paabortebane».

Sandefjord Fotball 1 - 1 Grorud IL

Målscorere

0-1 Oscar Aga 14'
1-1 Marcus Victorio 45+2'


Turnering: Treningskamp

Tilskuere: 40

Dato: 6.2.2020

Underlag: Kunstgress


Antall besøk: 1

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *