Pors Stadion

Jobboppdrag i Grenland og tidlig kampstart på nivå 4 ble en perfekt kombo denne lørdagen.

Jeg hadde denne lørdagen tatt på meg et jobboppdrag i området der Porsgrunn kommune og Skien kommune møtes. I samme området holder fotballaget Pors Fotball, eller Pors Grenland som de fremdeles også går under, til. Dagen var egentlig nokså full, men siden dette var såpass sent i sesongen skulle avspark være allerede kl. 13.00 på gode, gamle Pors Stadion.

Dette er egentlig et anlegg jeg har hatt lyst til å besøke en god stund, så da jeg denne lørdagen så muligheten grep jeg den med begge hendene. Selv om jeg som sagt var i embets medfør, så hadde jeg mulighet til å avse et par timer på formiddagen.

Jeg hadde riktignok ikke mer enn tid og veien, så jeg parkerte utenfor Pors Stadion omtrent i det dommeren blåste i gang oppgjøret. Jeg tok meg inn gjennom et sjarmerende inngangsparti, betalte meg inn med 50 kroner og rasket med meg siste eksemplar av dagens kampprogram.

Pors er jo en klubb som har yppet seg høyere oppe i divisjonene tidligere, og jeg husker i så måte at jeg har sett Godset v Pors på Marienlyst tidlig på 2 000-tallet i 1. divisjon, men det var før min tid som reisende SIF-supporter så det ble med hjemmekampen.

Dette skulle jeg altså gjøre opp for nå, selv om jeg optimalt gjerne skulle sett Strømsgodset som gjestende lag. Etter å ha betalt meg inn tuslet jeg over en parkeringsplass som jeg kunne brukt selv også, om jeg visste om den. Videre kunne man ta plass på en liten gressvoll bak nærmeste mål og overvære kamper derfra under åpen himmel. På min høyre hånd hadde vi hovedtribunen, en forholdsvis stor tribune i betong og noen benkerader i tre (om jeg husker riktig i farta), også denne uten tak. Denne kunne entres både fra siden og gjennom tribunen i midten, slik man gjerne gjør på anlegg hvor hele stadionet er bygget inn.

På min venstre hånd kunne man også ta blass på en større gressvoll, og her var også klubbhuset med kiosk, garderober og andre fasiliteter. Foran klubbhuset ble banen entret gjennom en rålekker grind eller port der Pors’ klubbemblem var satt inn som en del av utsmykkingen. I tillegg til kampuret i hjørnet bak det andre målet fremstår Pors Stadion som et flott anlegg som gjør nytten på nivå 4, og vel så det. Det er også lagt kunstgress på anlegget.

Dagens motstander var reservelaget til IK Start fra Kristiansand. Pors lå forholdsvis trygt plassert midt på tabellen, og selv om Start lå nærmere bunnen var de strengt tatt like trygge på å ikke rykke ned. Man vet jo aldri hva disse reservelagene finner på å stille med, men med tanke på at plassen allerede var reddet skulle det ikke forundre meg om de slapp til noe som liknet på et juniorlag.

Det ble etter hvert en velspilt fotballkamp i duskregnet på Pors Stadion. Sørlendingene tok ledelsen ved Mikael Birk Giæver Ugland etter 19 minutter og det skulle vise seg å være nok til å lede halvveis. Da oppsøkte jeg kiosken, og ventet på at pausen skulle tikke av gårde og beveget meg samtidig over til hovedtribunen for å se noen minutter derfra også.

Pors skulle komme à jour etter 48 minutter ved Sondre Lindgren Larsen, men det var likevel «heltene fra Sørlandet» som skulle ta med seg alle poengene. Det sørget Sander Hansen Sjøkvist for i det 72. spilleminutt og flere mål ble det ikke. Da kunne jeg vende tilbake til det jeg strengt tatt hadde kommet for, én bane rikere.

For flere bilder fra Pors Stadion og andre turer, sjekk ut Instagram-profilen og Twitter-kontoen «paabortebane».

Pors Fotball 1 - 2 IK Start 2

Målscorere

0-1 Mikael Birk Giæver Ugland 19'
1-1 Sondre Lindgren Larsen 48'
1-2 Sander Hansen Sjøkvist 72'


Turnering: Norsk Tipping-ligaen, avdeling 3

Tilskuere: 150

Dato: 19.10.2019

Underlag: Kunstgress


Antall besøk: 1

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *