Risil Kunstgress

Med to kjente fjes på slep blir 6. divisjonsfotball med reservelag som vertskap også trivelig.

Selv om jeg fremdeles ligger litt etter hva gjelder blogginnlegg, har jeg nå om ikke annet bikket over til oktober. Og allerede den første kvelden i ny måned skulle jeg, sammen med FFK-gutta Anders og Marius, benytte anledningen til å huke av en ny bare på våre respektive banehopperlister.

Jeg tok igjen med meg Anders den korte turnen til Vestby i Akershus, mens Marius som bor litt utenfor allfarvei måtte finne seg i å komme frem for egen maskin. Vi skulle denne kvelden se oppgjøret i 6. divisjon, avdeling 1, mellom HSV Fotball 2 v Skjeberg SK. HSV er en sammenslåing av Hølen IK, Soon IF og Vestby IL (fotballdelen).

A-laget til denne klubben har jeg tidligere sett på både Vestby Arena og Soon Arena, men denne kvelden hadde det seg slik at reservelaget var henvist til Risil Kunstgress, eller Risilbanen som den også blir kalt. I så måte var det i hovedsak selve banen som trakk mest, da denne brukes nokså sjelden av klubbens A-lag.

Risil Kunstgress er en simpel kunstgressbane blottet for fasiliteter. Jeg ser jo selv at jeg fra tid til annen beskriver en bane slik, og da kan man jo lure på hvorfor man tar seg bryet med å dra. Nå har det seg jo slik for oss banehoppere at slike baner ikke nødvendigvis står øverst på ønskelisten, men når det ikke er andre kamper i nærheten og man reiser en liten gjeng, så blir det stort sett trivelig likevel.

Også denne banen ligger i nærheten av både skole og barnehage, så det er nok flere enn halvseriøse breddespillere som benytter seg av banen i det daglige. Langs hele den ene langsiden strekker det seg en større gressvoll, hvor vi etter hvert karret oss opp og fikk skue kampen fra noen meter oppe i høyden. Det hjelper jo på sikten til det som skjer på banen, så vi fant ingen grunn til å forlate vårt lille utsiktstårn, da vi ført hadde tatt plass.

Hjemmelaget føk ut av startblokkene, og allerede etter to minutter var de foran etter mål av Anders Jacobsen Dalbro. Gjestene fra Sarpsborg svarte allerede i det 14. minutt, som sto seg til pause, men etter dette så aldri hjemmelaget seg tilbake. Vi nøyer oss med å samle oppsummeringen i at HSV Fotball 2 gjorde tre mål etter hvilen, og til slutt vant nokså komfortabelt 4-1. Nå i etterkant kan jeg også røpe at sesongen endte med nedrykk for Skjeberg SK, men HSV Fotball 2 plasserte seg trygt midt på tabellen.

Med kampstart så sent som kl. 20.15 blir det fort mørkt og kaldt også i starten av oktober, så vi så ingen grunn til å drøye lenger enn nødvendig ved Risil Kunstgress.

For flere bilder fra Risil Kunstgress og andre turer, sjekk ut Instagram-profilen og Twitter-kontoen «paabortebane».

HSV Fotball 2 4 - 1 Skjeberg SK

Målscorere

1-0 Anders Jacobsen Dalbro 2'
1-1 Kristian Wichstrøm Nielsen 14'
2-1 Torbjørn Haugaasen 63'
3-1 Christian Bunes Evensen 72'
4-1 Christian Bunes Evensen 90+3'


Turnering: 6. divisjon, avdeling 1

Tilskuere: 6

Dato: 1.10.2019

Underlag: Kunstgress


Antall besøk: 1

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *