Spikkestad Kunstgress

Jeg hadde knapt rukket å tømme kofferten etter tur til Sverige og Danmark, før det igjen var klart for ny utflukt.

Min gode venn, Michael, har grunnet jobb slått seg ned i nærheten av der min fru og jeg har stiftet bo. Som en følge av dette har vi møttes noe ganger i det siste, og da har han også vist interesse for å blir med på en breddekamp.

Jeg setter jo stor pris på godt besøkt langs ymse sidelinjer i det ganske land, og vi ble i forlengelsen av dette enige om å overvære ROS IL v Austad FK på Spikkestad Kunstgress.

ROS IL står for ordens skyld for Røyken og Spikkestad, mens Austad FK holder til i Norges vakreste by, Drammen. Spikkestad Kunstgress er akkurat så kjedelig som det høres ut: nemlig en kunstgressbane uten noe som helt av publikumfasiliteter, men med tilknyttet klubbhus og kiosk som for anledningen ikke var betjent.

Jeg plukket opp mitt reisefølge som holder til i nærheten av banen, vi parkerte utenfor skolebygningen som banen er knyttet til og tok plass blant et tynt oppmøte. 5. divisjon i kjølig kveldsvær kan jo være så som så, men vi ble hvert fall servert hele fire mål før pause. Jeg har siden dette besøket blitt tvunget til å bytte telefon så mine notater har jeg ikke tilgang på lenger, og når ROS IL i tillegg ikke har annonsert sine målscorere på hjemmesidene til NFF blir det vanskelig å videreformidle hvem som hadde best målteft hos hjemmelaget.

Men vi holdt hverandre hvert fall med selskap og hadde mye hyggelig å prate om. I tillegg smugtittet vi litt på VM i friidrett fra Qatar da de folkekjære Ingebrigtsen-brødrene skulle i aksjon. I lys av at kiosken også var stengt tillot vi oss å dure av gårde til en bensinstasjon i pausen, og ble således enige om at baconpølse og kaffe var med på å gjøre dette til en særdeles trivelig aften.

Etter hvilen avgjorde ROS IL til sin fordel i det 71. minutt. Dermed 3-2 og hjemmeseier til glede for de som hadde møtt frem, som det når sant skal sies var en håndfull av. Jeg returnerte min reisekamerat, før også jeg satte nesa hjemover til Kambo. Nok en trivelig fotballkveld var ved veis ende, men i dag var det når sant skal sies mest på grunn av trivelig selskap.

For flere bilder fra Spikkestad Kunstgress og andre turer, sjekk ut Instagram-profilen og Twitter-kontoen «paabortebane».

ROS IL 3 - 2 Austad FK

Målscorere

1-0 Ukjent 12'
1-1 Alejandro Ignacio Urquidi Salinas 20'
1-2 Christopher Oswald Norman Hegg 33'
2-2 Ukjent 43'
3-2 Ukjent 71'


Turnering: 5. divisjon, Buskerud

Tilskuere: 10

Dato: 30.9.2019

Underlag: Kunstgress


Antall besøk: 1

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *