Örjans Vall (Sverige)

Veien mot 300 baner begynte i Sverige, nærmere bestemt Halmstad.

Daniel og jeg var i praksis på vei hjem igjen etter en alle tider todagers i København. Jeg hadde foreslått å reise tidlig hjem slik at vi kunne hilse på våre respektive ektefeller før hverdagen slo oss i trynet dagen etter og at jeg kunne snike inn Strømsgodset v Odds Ballklubb på kveldstid. Vi ble imidlertid fort enige om at vi heller ville ha en ekstra dag på tur, og selv om jeg har problemer med å gjøre dette troverdig var det faktisk min partner in crime som foreslo nok en fotballkamp før turen var over.

Jeg var selvsagt ikke vondt å be, og etter litt frem og tilbake falt vi til slutt ned på lokaloppgjøret Halmstads BK v Varbergs BoIS FC på den svenske siden av grensa. Lokalt næringsliv bød til og med på gratis inngang, så etter at vi hadde sjekket ut og fått i oss litt mat bar det av sted mot Halmstad.

Etter å ha kost oss gløgg med poker på kasino kvelden i forveien, var vi nå klare for å få med oss et nytt innslag av verdens vakreste spill, denne gang på nivå 2 i Sverige. Vi undervurderte nok hvor mange som ville benytte seg av gratis kamp denne søndagen, for da vi omsider fant en parkeringsplass hadde vi bare tida og veien til å komme oss innenfor portene på Örjans Vall.

Örjans Vall ser ut som et uskyldig og normalt anlegg på utsiden, men dette var virkelig en plass jeg trivdes godt. Vi ankom anlegget ved siden av det jeg antar er å betrakte som hovedtribunen langs den ene langsiden. Den var allerede fylt opp med tilskuere som foretrakk å sette seg godt til rette under tak, og det var også i tilknytning denne tribunen at garderoben og den slag var. Langs kortsiden vi fulgte gikk vi forbi en uteservering med tak hvor man kunne få noe å bite i og litt «slalåmbrus» som Marius Skjelbæk spøkefullt kalte øl i en podkast en gang.

På kortsiden, nærmest som en forlengelse av tribunen som strekker seg langs den andre langsiden, var det mulig å ta plass på betongtrinn under åpen himmel, og lene seg på noen bua stenger festet til bakken, som det helt sikkert er et bedre uttrykk på men som jeg ikke klarer å grave frem fra lillehjernen her på sofaen med skisending i bakgrunn.

Det får så være, men det er mye at det samme som gjelder langs langsiden der vi fant frem til et par ståplasser med tak over hodet. Ved siden av oss holder også Halmstads stående og syngende supportere til. Bak det andre målet var det også satt opp noen enkle tribuner under åpen himmel, der overraskende få bortefans hadde plassert seg, men ved nærmere øyesyn hadde mange sympatisører av gjestende lag fått det for seg at de like gjerne kunne menge seg med Halmstad-folket.

Med fulle tribuner og naturgress på matta lå alt til rette for et deilig derby, og det var også spenning og intensitet i det vi fikk servert. Kveldens første mål skulle komme i det 35. minutt, og Rasmus Wiedesheim-Paul skulle bli tomålscorer på et straffespark før dagens pipeblåser signaliserte at det var på tide med en pause.

2-0 til pause altså, og da oppsøkte jeg kiosken mens min kompanjong tok seg friheten til å svare på en telefon. To minutter skulle tilbakelegges før Varbergs Adama Fofana sørget for ny spenning i oppgjøret.Det ville ikke Dusan Djuric ha noe av, og økte til 3-1 ytterligere fire minutter etter reduseringen. Ny spenning skulle det bli da Nahom Girmai satte 3-2 på kampens andre straffespark, men flere mål skulle det ikke bli og da var brorparten av dagens 4 689 tilskuere godt fornøyde.

3-2 i kamp nummer tre på to dager. Da måtte også jeg si meg svært fornøyd, og vi var snart tilbake i bilen og klare for siste etappe. Örjans Vall levde virkelig opp til forventningene, og etter 200-jubileet dagen før, var jeg nå i gang med jakten på 300 baner.

For flere bilder fra Örjans Vall og andre turer, sjekk ut Instagram-profilen og Twitter-kontoen «paabortebane».

Halmstad BK 3 - 2 Varberg BoIS FC

Målscorere

1-0 Rasmus Wiedesheim-Paul 35'
2-0 Rasmus Wiedesheim-Paul 45+2' (str)
2-1 Adama Fofana 47'
3-1 Dusan Djuric 51'
3-2 Nahom Girmai 79' (str)


Turnering: Superettan, nivå 2 Sverige

Tilskuere: 4 689

Dato: 29.9.2019

Underlag: Naturgress


Antall besøk: 1

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *