Søgne Stadion

Med jobbtur på Sørlandet og hotell i Kristiansand var veien kort til breddekamp i Søgne.

Jeg hadde denne uken et jobboppdrag i Arendal, og grunnet den berømte Arendalsuka var det ikke hotell å oppdrive i byen slik at jeg måtte søke ly i Kristiansand. I den anledning hadde jeg gravd frem 4. divisjonsoppgjøret Søgne FK v Tveit IL, tilfelle tiden til en kveldskamp skulle strekke til.

Det skulle det, og etter at dagens plikter var unnagjort rakk jeg til og med å sjekke inn på Scandic Sørlandet som jeg har brukt en rekke ganger tidligere.  Hotellet ligger riktignok ikke midt i byen, men det er nå i hvert fall i Kristiansand kommune så får heller de lokale bli grinete på at jeg med overlegg ikke er mer presis på geografien.

Kveldens kamp skulle avholdes i Søgne, nabokommunen til Kristiansand. Jeg fulgte E18 ned til der heltene fra Sørlandet holder til og der E18 blir til E39. Derfra er turen til Søgne en strekning jeg om ikke kan i blinde så hvert fall kjenner nokså godt fra før.

Søgne FK skulle i dag måle krefter mot Tveit IL, plassen som vel er mest kjent for Kristiansand lufthavn, Kjevik. Avdelingen toppes av Express fra Grimstad, etterfulgt av nettopp Søgne og Flekkefjord og et par til halsende bak. Tveit IL er jumbo med ganske god margin og har ennå ikke klart å vinne noen av sine 19 første seriekamper. Ett fattig poeng har det blitt, og når det er så mye som tre lag som skal ned blir det tøft med 24 poeng opp til trygg plass.

Man kan jo kose seg med idrett likevel, men det det spørs hvor moro gjestene synes dette var da de allerede etter fem minutter måtte kapitulere. 1-0 skulle stå seg til drøye halvtimen, men det var vertene som styrte det meste av det som skjedde på banen. Siste kvarteret før hvilen raknet det nok en gang for Tveit IL. Da lagene gikk til pause på hele 4-0 måtte gjestene bare innse at årets første seier ikke skulle komme i dag heller.

Søgne Stadion domineres av en flott tribune langs den ene langsiden. Her er det god plass til alle som ønsker å slå seg ned på trebenkene som fyller hele den store tribunen. Ved siden av tribunen finnes også bygget som huser garderobe, klubbhus, toaletter og kiosk. Løpebane omkranser banen og naturgresset vår fremdeles ligge i fred. Ellers er det ikke mye annet enn laglederbenker på motsatt langside. Et flott anlegg som gjør nytten i 4. divisjon.

Det skulle ikke gå så mye bedre for gjestene fra Kristiansand etter hvilen. Allerede etter seks minutter spill skuffet Jon Bartok Djuve kula over målstreken til 5-0. Om gjestene kom ut med ny giv så fikk hvert fall motivasjonen seg et realt skudd for baugen med nesten hele omgangen igjen. Tveit skulle riktignok få målet sitt, men da Stian Shiraz Johnsen reduserte i det 85. minutt var det selvsagt alt, alt for sent. Navnebror Stian Aamodt skulle sette nok en spiker i Tveit-skista før dommeren blåste av oppgjøret slik at det sto 6-1 på tavla da spillerne takket hverandre høflig for kampen.

Jeg ruslet fornøyd tilbake til bilen, med nok en bane fra Sørlandet på samvittigheten. Etter en hotellnatt og flere forpliktelser dagen etter var det igjen på tide å reise hjem, men allerede påfølgende helg skulle jeg få huket av en bane i en landsdel hvor heller jeg ikke befinner meg hver uke.

For flere bilder fra Søgne Stadion og andre turer, sjekk ut Instagram-profilen «paabortebane».

Søgne FK 6 - 1 Tveit IL

Målscorere

1-0 Marcus Aamodt 5'
2-0 Stian Aamodt 32'
3-0 Espen Sørensen 34'
4-0 Espen Sørensen 44'
5-0 Jon Bartok Djuve 51'
5-1 Stian Shiraz Johnsen 85'
6-1 Stian Aamodt 87'


Turnering: 4. divisjon, Agder

Tilskuere: 30

Dato: 14.8.2019

Underlag: Naturgress


Antall besøk: 1

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *