Kópavogsvöllur (Island)

Dagen etter debuten i islandsk fotball, var jeg allerede kvelden etter klar for første kamp på øverste nivå.

Vi var i gang med vår første hele dag på ferie. Vår knallrøde leiebil hadde tatt oss med på flere spennende opplevelser langs islandske landeveier, og etter en solid rundtur var vi nå tilbake ved vår base i Reykjavik. Det var i kveld jeg egentlig hadde sett meg ut turen første kamp, men jeg fikk altså lurt meg til en ekstra match dagen før.

For de som er gjennomsnittlig interessert i fotball er nok navnet Breiðablik noe som ligger bak i periferien et sted. Breiðablik skulle i dag være vertskap for Kópavog, som holder til i Kópavogur, Islands nest største by. Byen ligger ikke mer enn ei god mil fra sentrum av Reykjavik, så de store avstandene var det likevel ikke vi snakket om her, noe også navnet på dagens kamparena vitnet om. Det er også tydelig at Pepsi er inne på sponsorsiden av islandsk fotball, for de hadde både gratis grill og andre arrangementer knyttet til dagens batalje.

Hjemmelaget kjempet denne sesongen om edelt metall, mens gjestene hadde mer enn nok med å holde seg i det gjeveste selskap. Det skulle etter hvert vise seg at det ikke er ensbetydende med enveiskjøring foran en «publik» talte hele 2 483, ifølge det ofte presise nettstedet transfermarkt.com.

Kópavogsvöllur, dagens kamparena, kan ta imot hele 5 501 tilskuere, ifølge vår trofaste venn Groundhopper App. Det var faktisk nokså fullt til denne kampen, men tar man med alt som måtte være lovlig av stående publikum så skal ikke jeg krangle på at det er lov med 3 000 til innenfor portene.

Vi betalte oss hvert fall inn med kr. 2 000 ISK, noe som tilsvarer nesten 150 NOK og som slett ikke er verst for en kamp i toppserien med sitteplass midt på langsiden.

Anlegget domineres av en stor hovedtribune på samme side som vi tok oss inn. I tillegg til tribune finnes både garderobeanlegg, kiosk og andre fasiliteter for publikum, og sikkert en hel del annet. På motsatt langside finnes en mindre, og langt eldre, snerten hvit tribune med plass til de som ville ha solen rett i fleisen. Ellers rundt anlegget var det åpent for å slå seg ned på noen mindre gressplener eller en ståplass etter eget ønske. Løpebaner er på plass rundt banen, og dessverre også kunstgress.

Det var free seating til denne kampen, så etter at fruen og jeg hadde forsynt oss av påspandert grillmat og brus fra Pepsi snirklet vi oss vei opp gjennom den overraskende fulle tribunen. Selv om det var plastikk på banen var det nok at naturlige vekster i området til at min pollenallergi sørget for at jeg løp intervaller mellom plassen min og toalettet i tribunebygget gjennom store deler av kamper.

Jeg fikk heldigvis med meg 0-1-målet til Atli Arnarson etter 43 minutters spill, et mål som kunne minne om Vegard Heggems udødelige scoring mot AC Milan i Champions League i 1996 for de som husker slikt.

0-1 skulle stå seg til pause, selv om tabellen skulle tilsi at hjemmelaget burde vært i føringen. Men så enkelt er heldigvis ikke fotball. Etter gratis grillmat før kampen var det ingen grunn til å oppsøke noen kiosk i pausen, så vi ruslet heller over til motsatt langside for å ta en nærmere titt på tribunen og øvrige fasiliteter der, før vi returnerte til våre plasser akkurat i passe tid til da dommeren satte spillet i gang igjen.

Etter 54 minutter fikk hjemmelaget mulighet til å skape balanse i regnskapet, men avslutningen traff litt for tjukt på tverrleggeren slik at ballen bare returnerte til området den kom fra. Da benyttet heller gjestene seg av muligheten til å doble sin ledelse da samme Arnason satte inn returen etter et skudd fra 15-16 meter.

Med en halvtime igjen på klokken hadde Breiðablik mer enn nok tid til å komme à jour, men håpet ble ikke tent før Thorir Gudjonsson nikket inn et innlegg ett minutt før full tid. Da klarte Kópavogs å holde unna gjennom overtiden, og en overraskende borteseier var et faktum.

Da kunne vi returnere til hotellet i sentrum, en bane rikere. Dagen etter skulle jeg igjen få med meg en kamp i toppdivisjonen, man det ble i eget selskap.

For flere bilder fra Kópavogsvöllur og andre turer, sjekk ut Instagram-kontoen «paabortebane».

Breiðablik UBK 1 - 2 HK Kópavogs

Målscorere

0-1 Atli Arnarson 43'
0-2 Atli Arnarson 60'
1-2 Thorir Gudjonsson 89'


Turnering: Úrvalsdeild (Nivå 1, Island)

Tilskuere: 2 483

Dato: 7.7.2019

Underlag: Kunstgress


Antall besøk: 1

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *