Borre Idrettspark

Noen ganger passer det med en breddekamp mot slutten av en jobbreise. Denne gang ble det i Horten.

Når disse linjene skrives er det faktisk nesten tre uker siden kampen fant sted, noe som i grunn er uvanlig lang tid for et blogginnlegg her i gården. Nå er det en gang slik at jeg ikke alltid har hverken tid eller overskudd til å skrive blogg, for det skal helst være skikkelig innhold når jeg først setter meg ned foran tastaturet. Tre uker er lang tid for en halvseriøs groundhopper også, så jeg får se om jeg kommer à jour med alle innleggene før ferien.

Jeg skulle denne arbeidsdagen på noe så behagelig som en dagstur til Kristiansand. Turen skulle tilbakelegges i bil og eget selskap. Det var da jeg kjørte tilbake på ettermiddag at jeg så hvor godt dette kunne passe med en breddekamp i Vestfold før jeg lot Bastø Fosen frakte med tilbake til Østfold. Fruen i huset hadde ikke noe imot en kveld alene hjemme, snarere tvert imot, så da lot jeg meg friste ut til Borre i Horten og 4. divisjonsoppgjøret Borre IF v Sandefjord Fotball 2.

Jeg ankom det flotte anlegget et lite kvarter før kampstart. Selv om det nærmest naturlig nok ligger en kunstgressbane på området er det gledelig med et A-lag som fremdeles sverger til naturlig dekke til sine seriekamper. Dermed kunne jeg med glede vende plastikken ryggen og bevege meg over til naturgressbanen som er omkranset av løpebaner og en lekker liten tretribune langs den ene langsiden. Skjønt «tribune» er nok å ta i, men det var nå hvert fall sitteplasser til de 69 tilskuerne jeg talte meg frem til. På samme langside fantes et bygg av noe slag som ikke umiddelbart slo meg som en klubbhus, men dette bygget var nå på en lite høyde, og spillerne ankom i en spillertunnel fra «under» huset og rett ut på banen.

På motsatt langside finnes laglederbenker, mens de bak det ene målet var en kiosk nærmere nevnte kunstgressbane. Ellers er det skog og flott natur som gjelder i Borre, som altså ligger i det som etter hvert har blitt Horten kommune i Vestfold fylke.

Med Sandefjord 2 vet man jo, i likhet med andre reservelag, aldri hva man får servert. Denne kvelden skulle det vise seg å bli nokså tøff motstand for vertene. Nå skulle de riktignok holde nullen til pause, men etter hvilen raknet det dessverre for gutta fra Horten. Med tanke på at det som nevnt er tre uker siden kampen og jeg har begrenset med notater, nøyer jeg meg med å si at dette på hockey-språket muligens ville blitt omtalt som «power play». Hvalfangerne holdt trykket oppe til det sto hele 0-5 på måltavla.

En aldeles nydelig dag med både tur til Sørlandet og breddekamp i Vestfold var ved veis ende. Jeg vendte nesa mot ferja og kunne en liten time senere endelig legge meg på sofaen etter en lang dag.

For flere bilder fra Borre Idrettspark og andre turer, sjekk ut Instagram-profilen «paabortebane».

Borre IF 0 - 5 Sandefjord Fotball 2

Målscorere

0-1 Truls Krabbesund Hansen 47'
0-2 Sander Risan Mørk 50'
0-3 Martin Andersen 56'
0-4 Truls Krabbesund Hansen 79'
0-5 Herman Dale Hesby 87'


Turnering: 4. divisjon, Vestfold

Tilskuere: 69

Dato: 13.6.2019

Underlag: Naturgress


Antall besøk: 1

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *