Langhus Idrettspark

I kveld skulle turen gå til Langhus IL, som, basert på årets første kamper, så ut til å gå en svært tung sesong i møte.

Besøk til nye klubber og baner i umiddelbar nærhet tynnes som sagt stadig ut. Denne kvelden tok jeg turen til Langhus IL som holder til i Ski kommune i Akershus fylke, en halvtimes kjøretur unna.

Langhus IL skulle i dag måle krefter mot reservelaget til Asker Fotball. Asker 2 hadde på ingen måte imponert i løpet av sesongens fem første kamper, med én seier og fire tap. Likevel hadde de «god margin», i den grad det går an med tre poeng forskjell, ned til vertene og avdelings klare jumbo med fem tap på like mange kamper og -40(!) i målforskjell.

Uten å henge ut vertene nevneverdig, må jeg nesten tillate meg å nevne smeller som 2-12 for Vollen, 2-8 for Holmlia og en lei 14-0-smell i serieåpningen mot Furuset. Nå skulle de altså satse på sesongens første poeng foran eget publikum.

Langhus Idrettspark domineres av klubbhus og tribune i betongsatser og trebenker som strekker seg over hele den ene langsiden. Her får alle som vil god plass. I det store klubbhuset bak finnes kiosk samt fasiliteter for en hel del andre idretter. Dette bygget suppleres således med en idrettshall ved siden av, som er av det nyere slaget. Rundt fotballbanen, som også her har måtte finne seg i å lide kunstgress-skjebnen, er det løpebaner i tartandekke. I tillegg måtte jeg gå over et par grusbaner for å komme frem, og sammen med ytterligere fasiliteter i nær omkrets er virkelig Langhus IL et idrettslag med stor I.

Nå var det uansett fotballen jeg hadde kommet for, og selv med litt medlidenhet for vertene grunnet den trege sesongåpningen, så det igjen ut til å bli tøft da gjestene tok ledelsen allerede i det 4. spilleminutt ved Viktor Jaksland. Ytterligere to minutter  skulle passere før Simen Kristiansen Halle doblet ledelsen. Fire minutter før pause ekspederte Nicolay Grimstad 0-3 fra straffemerket, og da Petter L’Orange Svensson rakk å sende ball nummer fire å mål bak et hjelpeløst Langhus-forsvar var mye av spenningen borte da telefonen min ringte nokså beleilig idet lagene var i garderoben.

Det skulle ikke bli en lystig dag for Langhus i dag heller. Askers Ayoub Jebri skulle bli tomålscorer i 2. omgang slik at lystavla viste 0-6 da dagens dommer mente at nok fikk være nok. Asker 2 blir neppe å finne i toppen i år de heller, og spør du meg så er det helt i orden at A-lagene får gjøre opp om de gjeveste plassene.

Kvelden hos Langhus IL var til ende, så da var det bare å komme seg tilbake til bilen og ta fatt på reisen hjem igjen.

For flere bilder fra Langhus Idrettspark og andre turer, sjekk ut Instagram-profilen «paabortebane».

Langhus IL 0 - 6 Asker Fotball 2

Målscorere

0-1 Viktor Jaksland 4'
0-2 Simen Kristiansen Halle 6'
0-3 Nicolay Grimstad 41' (str)
0-4 Petter L'Orange Svensson 44'
0-5 Ayoub Jebri 77'
0-6 Ayoub Jebri 90'


Turnering: 4. divisjon, avdeling 2

Tilskuere: 20

Dato: 14.5.2019

Underlag: Kunstgress


Antall besøk: 1

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *