Manstad Kunstgressbane

Alene hjemme på en fredag kveld blir ofte til banehopping i eget selskap. 

Fruen i huset hadde denne fredagen planer med noen venninner. Jeg forsøker som alltid å holde maska når hun spør om det går greit at hun reiser fra meg en kveld. Jeg vet jo godt med meg selv at jeg finner på noe når jeg er alene hjemme, men man trenger ikke nødvendigvis å være smørblid hver gang man står igjen ensom og forlatt når helgen skal begynne.

Jeg tok hvert fall bilen fatt med Lervik IF som destinasjon. Denne klubben holder til i Fredrikstad kommune for de som måtte lure på det, og det er også en av etter hvert nokså få klubber jeg ikke har besøk i denne kommunen.

Ikke så mange minuttene før kampstart parkerte jeg ved Manstad Kunstgressbane som er tilknyttet en skole, og området bærer naturlig nok preg av det. En inngjerdet kunstgressbane uten noe særlig med fasiliteter som så ofte før på dette nivået, men som heldigvis blir frisket opp av et større klubbhus, som jeg også tror inneholder en hel del annet. Med klubblogoen lagt inn i flisene i gangen, og en klubblogo som pryder veggen, får man hvert fall en inntrykk av at man besøker en klubb på deres hjemmebane. Slike karaktertrekk kan man jo savne andre steder, der hvilken som helt klubb tilsynelatende kan ha tilholdssted.

Åpen kiosk var det også. I tillegg var det satt frem benker og annet slik at det ble litt «hjemmekoselig» og med det kunne kampen begynne. Dagens motstander var Tistedalen TIF fra Halden kommune. Det var også gjestene som åpnet showet da det som skulle vise seg å bli dagens mann, Kristian Mathias Gulbrandsen, stupheadet inn ledermålet etter 26 minutters spill.

Det skulle stå seg til pause og da trakk jeg, og flere med meg, inn for å søke ly for vinden et kvarters tid men langene ble enige om hvordan de skulle løse de siste 45.

Første sjansen i 2. omgang smalt i aluminiumen bak gjestenes burvokter, men etter det skulle det dreie seg om gjestene fra svenskegrensa. Lervik hadde corner og det bør jo i utgangspunktet være fordel angripende lag, men det var før TTIF dro fram en kontring fra den berømte lærerboka. Før vertene hadde kommet i balanse igjen fikk Espen Tobias Kristiansen æren av å dunke inn 0-2.

Bare noe minutter senere ble Gulbrandsen tomålscorer etter et gjennomspill som kunne minne om offside, men jeg sto for dårlig plassert til å felle dom. To minutter på overtid fullførte Gulbrandsen sitt hat-trick og dermed kunne gjestene returnere til Halden med hele 0-4 i bagasjen.

Jeg drøyde ikke mer enn jeg måtte før jeg satte kursen tilbake til Moss etter nok en innholdsrik kveld med breddefotballen i Østfold.

For flere bilder fra Manstad Kunstgressbane og andre turer, sjekk ut Instagram-profilen «paabortebane».

Lervik IF 0 - 4 Tistedalen TIF

Målscorere

0-1 Kristian Mathias Gulbrandsen 26'
0-2 Espen Tobias Kristiansen 77'
0-3 Kristian Mathias Gulbrandsen 81'
0-4 Kristian Mathias Gulbrandsen 90+2'


Turnering: 5. divisjon, Østfold

Tilskuere: 20

Dato: 3.5.2019

Underlag: Kunstgress


Antall besøk: 1

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *