Kirkebygden Kunstgressbane

Det tynnes ut i rekkene hva gjelder ubesøkte breddeklubber i umiddelbar nærhet, men jeg finner fremdeles noen nedover i systemet.

Jeg hadde i utgangspunktet slått meg til ro med å ta en kveld hjemme, helt til kona gjorde planer med et par nære venninner og lurte på om ikke de kunne henge hjemme hos oss. Hun vil jo nødig kaste meg ut av eget hjem, og selv om jeg får høre at jeg er dårlig på å ta hint, skjønner til og med jeg tegninga når hun lurer på om det er noen breddekamper i nærheten.

Jeg blir selvsagt ikke fornærmet av slikt, og er jo heller glad for å kunne begi meg ut på en utflukt etter at dagens gjøremål er gjort unna. Kirkebygden Kunstgressbane ligger om lag en 20 minutter lang kjøretur unna, men jeg kom likevel noe for sent til kampstart. På min bilderunde kom jeg i prat med det jeg mistenker er en pressefotograf som kunne bekrefte at det fremdeles sto 0-0, og at det «hakke skjedd en dritt».

Det gjorde det for så vidt ikke resten av omgangen heller. Noen halvsjanser til hvert av lagene var det, men det var en skral forestilling vi ble servert de første 45 minuttene denne småkjølige kvelden i Våler kommune.

Jeg har mistet tellingen på hvor mange serieåpninger jeg har vært på i år. Men jeg tror nok at dette blir den siste, for det var nå 7. divisjon avdeling 1 som skulle starte sesongen. Vansjø/Svinndal IL holder til i Våler kommune, som da er nabokommunen til min nye hjemkommune, Moss. Dagens motstander, Eidsberg IL, holder til i kommunen i Indre Østfold med samme navn.

Kirkebygden Kunstgressbane har, som navnet tilsier, kunstig underlag. Anlegget er knyttet til en skolegård, som helt sikkert drar nytte av banen til daglig. Det som er av tribunefasiliteter finnes på langsiden nærmest skolegården. En større skråning dekket av gress, gjør at man kan stå inntil et gjerde på toppen og få ganske bra oversikt over det som skjer på banen. I denne skråningen er det også satt opp 4-5 benkerader i form av treplanker på støpte fester. Her satt de fleste av de rundt 40 tilskuerne som hadde tatt turen, og det var faktisk noen ivrige sjeler som også solgte røde Vansjø/Svinndal-skjerf som virket nokså populære. Laglederbenkene finnes på motsatt langside, og utenom dette var det stort sett skog og jorder, samt en bilvei som omkranset banen.

Jeg håpet på en mer spennende 2. omgang, og det virket som om hjemmelaget bare trengte 45 minutter for å spille seg varme i denne serieåpningen. Allerede i det 51. minutt ble Haakon Terje Solli spilt alene gjennom med Eidsberg-keeperen, og Solli var iskald da han trillet ballen i det lengste hjørnet og 1-0 til vertene.

Dette skulle vise seg å bli starten på den berømte ketchup-effekten. Åtte minutter senere rullet hjemmelaget opp et aldeles nydelig angrep, som Philip Adrian Marsteintrædet Ruud fikk gleden av å avslutte med en kontrollert avslutning nede til høyre hjørne for EIL-keeperen.

Ytterligere fem minutter etter fikk Haakon Terje Solli nok en mulighet alene med keeper, og også denne gangen kom V/S-spissen best ut av det. Med 3-0 på tavla unnet jeg meg et privat ærend i buskaset, og som så ofte før endte det selvsagt med mål på banen. Oddsen for at jeg mister et mål grunnet slike ting, eventuelt en tur til kjøleskapet, er omtrent den samme som for at Manchester City scorer mål på hjemmebane i Premier League. Det har med andre ord skjedd før, men jeg fikk hvert fall vite at det var Solli som rett og slett åpnet sesongen med et hat-trick.

Da dommeren blåste av oppgjøret et kvarters tid etter siste mål, var jeg såpass kaldt at jeg så frem til å sette meg tilbake i bilen. Nok en deilig fotballkveld var ved veis ende, og med kort vei hjem i tillegg blir det knapt bedre.

For flere bilder fra Kirkebygden Kunstgress og andre turer, sjekk ut Instagram-profilen «paabortebane».

Vansjø/Svinndal IL 4 - 0 Eidsberg IL

Målscorere

1-0 Haakon Terje Solli 51'
2-0 Philip Adrian Marsteintrædet Ruud 59'
3-0 Haakon Terje Solli 64'
4-0 Haakon Terje Solli 76'


Turnering: 7. divisjon, avdeling 1

Tilskuere: 40

Dato: 2.5.2019

Underlag: Kunstgress


Antall besøk: 1

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *