Kvåle Stadion

Midt i en ellers travel helg i Sogn og Fjordane fikk jeg presset inn en kamp i rålekre omgivelser i saftbyga Sogndal.

Jeg var delvis i embets medfør denne helgen i Sogn og Fjordane. Jeg fløy inn til Haukåsen i vakre omgivelser og hadde planen klar frem til søndag ettermiddag. Midt på lørdagen var det riktignok et opphold i mitt program, og jeg aktet å få med meg en breddekamp i pyramiden i Sogn og Fjordane i den anledning.

Jeg har ved flere anledninger sett mitt kjære Strømsgodset spille bortekamp mot Sogndal IL, så selv om det ble avholdt reservelagskamp på flotte Fosshaugane Campus denne dagen var det ikke akkurat en revisit jeg så etter når jeg først var på disse traktene. Bokstavelig talt noen langpasninger unna nevnte Fosshaugane Campus ligger Kvåle Stadion, og en god mil unna der igjen skulle også Kaupanger IL spille hjemmekamp.

Sogndal var nærmest for meg, så jeg bestemte meg til slutt for Studentspretten IL v Årdal FK på nevnte Kvåle Stadion. Turen ned til saftbygda var grei skuring fra nabokommunen Luster, så 10 minutter før kampstart parkere jeg bilen jeg fikk låne av en kollega for anledningen.

Studentspretten IL er et studentidrettslag i Sogndal, og jeg mistenker da også at dette laget varierer fra år til år i kvalitet. Motstander Årdal FK holder til i kommunen med samme navn, som vel ligger noe sånt som en times tid unna Sogndal i kjøring, medregnet en ferjetur.

Studentspretten hadde tatt seg bryet med å lage et arrangement på Facebook som ikke bare bekreftet kamptidspunkt, men også meldte og gratis inngang og «enkel kiosk». Spudentspretten får her tommel opp fra undertegnede og jeg håper samtidig at flere breddeklubber tar til seg slike initiativ.

Kvåle Stadion domineres av en aldeles nydelig, høyreist tribune i betong, ispedd noen svarte plastikkseter midt på tribunen. Denne tribunen kan sikker romme hele Sogndals befolkning, så de om lag 100 som møtte opp i dag hadde albuerom for å si det sånn. Emblemet til Sogndal IL prydet også tribunen flere plasser, så det var tydelig at de hadde et ord med i laget her selv om de stort sett spiller på Fosshaugane Campus. Slik jeg forstår det er denne banen et sameie mellom Sogndal IL og Sogndal kommune.

Laglederbenker er for en gangs skyld (på dette nivået) på samme side som hovedtribunen. Kunstgressbanen omkranses av løpebaner i tartandekke. Ellers kan en se de øverste tribuneradene på Fosshaugane Campus om man tar seg helt til toppen av tribunen, og på samme område, eller campus om man vil, finnes blant annet mindre kunstgressbaner, skolebygg og Sognahallen. Omgivelsene i denne delen av Norge er det for øvrig heller ikke noe å utsette på.

Jeg benyttet kiosken til å kjøpe både kaffe og lodder for å støtte opp om lokalfotballen, og satte meg etter hvert til rette i det gode været. Det var sjanser til begge lag den første halvtimen, men gjestene fra Årdal fikk uttelling først. 32 minutter var spilt da Ole Gunnar Bukve Kjødnes sendte et innlegg i bue over keeper og i lengste hjørnet. Lekker scoring, og minst delt serieledelse til gjestene på sesongens første kampdag.

Det gikk mot pause da Studentspretten var i angrep, men misbrukte muligheten og gjestene stormet i angrep. En kontring tatt rett ut av lærerboka ble avsluttet på vakkert vis av Johnny Aspeseter Hagen, som med det sendte gjestene inn i garderoben med en 2-0-ledelse som av en eller annet grunn blir betegnet som «farlig» av flere lærde.

Pausen ble som vanlig benyttet til å kvitte seg med et par desiliter og rett og slett nyte omgivelsene og anledningen, mens Årdal la planen for å holde på sin «farlige» ledelse.

Lagene kom etter hvert ut på banen igjen. Det smalt i treverket, og det var en og annen sjanse på begge sider av banen. Uten å dvele mer ved dette, nøyer jeg meg med å meddele for eventuelle lesere at en jevn 2. omgang ebbet ut med samme sluttresultat som lagene hadde med seg inn i pausen. 0-2 der altså, og ny bane på en plass hvor jeg ikke tilbringer hver helg, og det er alltid ekstra stas.

For flere bilder fra Kvåle Stadion og andre turer, sjekk ut Instagram-profilen «paabortebane».

Studentspretten IL 0 - 2 Årdal FK

Målscorere

0-1 Ole Gunnar Bukve Kjødnes 32'
0-2 Johnny Aspeseter Hagen 45+2'


Turnering: 4. divisjon, Sogn og Fjordane

Tilskuere: 100

Dato: 27.4.2019

Underlag: Kunstgress


Antall besøk: 2

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *