Høland Stadion

Ny mandag, og en siste breddekamp før påskefjellet var på sin plass.

Kona skulle denne dagen på kino med ei venninne etter jobb og selv om den filmen strengt tatt var ferdig da kampen jeg hadde sett meg ut skulle begynne, tenkte jeg likevel at det var unnskyldning nok til å huke av en bane i 4. divisjon Akershus.

Jeg hadde sett meg ut oppgjøret Aurskog-Høland FK v Flisa IL på Høland Stadion, som egentlig lå helt i grenseland langt unna det jeg gidder å reise for en breddekamp på dette nivået. Jeg traktet meg hvert fall en kopp kaffe og satte meg i bilen for å kjøre 1 time og 10 minutter hver vei. Jeg tok veien gjennom Indre Østfold før jeg et par minutter før kampstart var tilbake i Akershus fylke og Høland Stadion.

Der ble jeg møtt av en kar på parkeringsplassen som krevde inn kr. 50 i inngangspenger, og med på kjøpe fikk man noe så sjeldent som et kampprogram. Program er kanskje å ta i, for det var et A4-ark som var brettet på midten, og inneholdt lagoppstilling til hjemmelaget, tabell og en haug med sponsorer. Når arrangøren i tillegg stilte med speaker og åpen kiosk er dette mer en nok til å få godkjent av undertegnede så langt. Førsteinntrykket var bra, hit bør flere breddeklubber se etter inspirasjon.

På Høland Stadion er det et nokså stort klubbhus, som i grunn huser en hel masse i tillegg til nevnte kiosk og garderobeanlegg. Lags den ene langside finnes en forholdsvis stort tribune i tre hvor de fleste tilskuerne stelte seg, bortsett fra de som lente seg over gjerdet lags asfalten en liten meter bak og til side for tribunen. På motsatt langside finner man som vanlig laglederbenker. Kunstgresset har for øvrig også funnet veien til Høland, og det er bare noe vi må leve med.

Ellers er det verdt å nevne at selv om Aurskog-Høland stile i helhvitt draktsett, tredde gjestene fra Kløfta på seg sine svart- og hvitstripede drakter. Om dette skyldes at de ikke har aldre alternativer vet jeg ikke, men det er uansett deilig å se et lag som har respekt for sin egen klubbhistorie og identitet, selv om dette nok ikke er av kommersielle grunner, slik det gjerne er på toppnivå. Det er lite som er så irriterende som gjestende lag som trer på seg reservedrakter i alskens farger når de uten problemer kunne brukt sitt foretrukne draktsett, men slik blir det jo dessverre ikke nok penger av.

Tilbake på Høland Stadion hadde gjestene grepet om kampen fra start. Etter 13 minutter rullet gjestene fra Ullensaker kommune opp et lekkert angrep som til slutt ble satt i mål av AHFK-stopper Eirik Vedahl Haugen. Åtte minutter senere var gjestene igjen frempå. Denne gangen ble de stoppet ulovlig innenfor straffemerket, og med iskalde Remi Christoffer Rød på laget ble ledelsen doblet fra 11-meteren.

Dette skulle stå seg til pause og idet jeg gikk ut igjen fra kafeteriaen etter å telt meg frem til snaut 100 tilskuere, møtte jeg på en annen groundhopper som jeg bare har hatt kontakt med på sosiale medier. Grimstadværingen Terje, mannen bak bloggen Nordic Stadiums, hadde også tatt turen etter å ha kommet hjem fra København dagen i forveien. Vi ble stående og prate fotball gjennom hele 2. omgang, og han viste seg således å bli et svært hyggelig bekjentskap.

Vi hadde avsporet fra dette oppgjøret for lenge siden da Rød ble tomålscorer for Kløfta med sin 0-3-scoring med et kvarter igjen på uret. Da så oppgjøret ut til å være avgjort, og jeg tillot meg å svippe innom kafeteriaen for å kjøpe med meg en brus til hjemturen mens kampens andre groundhopper gikk for å ta bilder. Nå har jeg en lei uvane med at det ofte blir mål når jeg er borte et par minutter i mer eller mindre private ærender, men at det skulle komme hele to mål på bokstavelig talt to minutter hadde jeg ikke forutsett.

I det jeg trasker ut fra klubbhuset igjen ser jeg ballen akkurat fyke i nettet og noterer meg for 1-3 på mobilen. Overraskelsen er derfor stor når jeg snur meg mot lystavla for å notere tidspunkt for mål, og jeg til min store forundring ser at det står 2-3 på tavla.

Sånn kan det gå, og det ble jo selvfølgelig ingen flere mål etter det, slik at jeg kunne takke Terje for en hyggelig prat og vende nesa hjemover igjen. Nå er det på tide på reise på påskeferie, før Rosenborg v Strømsgodset på Lerkendal venter 2. påskedag.

For flere bilder fra Høland Stadion og andre turer, sjekk ut Instagram-profilen «paabortebane».

Aurskog-Høland FK 2 - 3 Kløfta IL

Målscorere

0-1 Eirik Vedahl Haugen 13' (sm)
0-2 Remi Christoffer Rød 21' (str)
0-3 Remi Christoffer Rød 75'
1-3 Fredrik Sether 79'
2-3 Jonas Grahn 80'


Turnering: 4. divisjon, Akershus

Tilskuere: 100

Dato: 15.4.2019

Underlag: Kunstgress


Antall besøk: 1

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *