Nordstrand Kunstgressbane

Da var det også klart for serieåpning på nivå 4, den såkalte Norsk Tipping-ligaen.

Planene for kamp var vel egentlig ikke de helt store denne dagen. Jeg hadde dagen før vært i Drammen og sett mitt kjære Strømsgodset tape nabooppgjøret mot de brune vi konsekvent omtaler som 3050, så er du usikker på hvem det er en referanse på får du sjekke selv. Med oppgjøret som er døpt «Ælv Classico» friskt i minne satt jeg nå hjemme og drakk kaffe og slikket sårene da kona luftet ideen om at det var anledning for en real handletur denne lørdagen.

Shopping er ikke det helt store i min verden, så da vi landet på at hun fint klarte seg i eget selskap lette jeg like gjerne etter en kamp denne vakre lørdagen. Nordstrand og Spjelkavik skulle serieåpne i Norsk Tipping-ligaen avdeling 1, og med alle disse sponsornavnene vet man snart ikke hvilket nivå man ser fotball på. Skulle det vært tvil er dette altså 3. divisjon, eller nivå 4 om du vil.

Nordstrand er et navn som klinker godt, og er således en klubb jeg hadde sett meg ut en god stund. Dette ble en fin anledning for et besøk, så jeg tok den snaue 40 minutter lange kjøreturen uten å blunke. For meg som ser en del divisjonsfotball i starten av sesongen er det svære behagelig med kamp kl. 14.00 i deilig solskinn. Det er nok pisskalde kamper med kampstart kl. 20.15.

Nordstrand IF inviterte til fest denne lørdagen i anledning klubbens første kamp på dette nivået (hvert fall i såkalt moderne tid). Etter opprykket fra 4. divisjon i fjor, skulle de nå måle krefter mot Spjelkavik fra Ålesund kommune, som på sin side endte som nr. 4 i 3. divisjon i fjor.

Vertene ristet av seg de verste nervene og spilte jevnt mot sine motstandere fra Møre og Romsdal. Etter 22 minutter ble det skrevet historie fra Markus Woldsund nikket inn 1-0 på et innlegg, og NIFs første mål i denne ligaen var dermed et faktum. Det skulle heller ikke gå mer enn tre minutter før samme Woldsund igjen satte pannebrasken til på et aldeles nydelig innlegg, og dermed var ledelsen doblet. De 123 tilskuerne som hadde funnet veien til Nordstrand Kunstgressbane denne lørdagen var fra seg av begeistring og ante allerede at dette kunne bli full pott i debuten.

Ytterligere to minutter etter skulle likevel Spjelkavik komme tilbake i kampen, uten at jeg helt så hvordan det gikk til da jeg var travelt opptatt med å notere meg for målscorer og den slags på telefonen. Speaker meldte hvert fall at spiller nr. 7, Benjamin Skulstad Sunde, ble kreditert målet, så vi får tro ham på det. Det var mange mann foran keeper til Nordstrand, så kanskje det var en «tap in» eller skudd fra krot hold jeg gikk glipp av.

2-1 skulle uansett holde til pause, og da benyttet jeg anledningen til å knipse et par bilder av anlegget. På Nordstrand er det kunstgress som så mange andre steder. Bak det ene målet finner vi en mindre bane, i tillegg til et svært bygg som har rom til flere ulike idretter. I 2. etasje her finnes det også en større kafé hvor jeg unnet meg en brus siden det er lørdag.

Langs kunstgressbanen finnes det laglederbenker på motsatt langside av der publikum er henvist. Ved laglederbenkene finnes også et tårn til speaker og filmkameraer om det skulle være behov, et bygg jeg forstår er nytt av året. På langsiden til publikum er det satt opp to mindre provisoriske tribuner med blå seter, som matcher klubbens blåe og hvite farger. Den ene tribunen er prydet med banneret til Norsk Tipping-ligaen, og selv om jeg personlig ikke har helt sansen for disse sponsornavnene så er det hvert fall positivt at det legges igjen penger i norsk fotball på flere nivåer. Inngangspenger på kr. 60 kan også forsvares i denne divisjonen, så hvis de hadde skrapet sammen et kampprogram eller lagoppstillinger i tillegg så hadde det vært fint lite man kunne klage på her.

Lagene kom etter hvert tilbake til banen, etter å ha tatt en pause i nevnte bygg noen meter unna hovedbanen. Et snaut kvarter skulle gå før Nordstrand igjen var to mål foran. Dette målet blir nok stående som et selvmål i kamprapporten, med Magnus Støylen Rødset som den uheldige, ifølge speaker. Nå hadde det etter hvert blitt ampert utpå kunstgresset, og som nøytral tilskuer er det jo stas med litt temperatur, bare det ikke bikker helt over.

Spjelkavik skulle få sin utligning i det 86. minutt. Speaker var noe usikker, men opplyste om muligens nr. 10 hos gjestene. Jeg finner ingen nr. 10 i lagoppstillingen på NFF sine sider, så jeg får avvente til jeg eventuelt finner denne informasjonen. Det var uansett ei kule i kassa bak NIF-keeper som kom som en slags retur etter at et frispark hadde truffet muren.

Flere mål skulle det ikke bli, så da kan vi gratulere Nordstrand med årets første trepoenger, og klubbens aller første seier i Norsk Tipping-ligaen. Denne gangen hadde jeg det ikke like travelt med å komme meg til bilen, men jeg hadde nå noen «utenomsportslige» planer denne dagen også, så jeg var snart tilbake på veien.

For flere bilder fra Nordstrand Kunstgressbane og andre turer, sjekk ut Instagram-profilen «paabortebane».

Nordstrand IF 3 - 2 Spjelkavik IL

Målscorere

1-0 Markus Woldsund 22'
2-0 Markus Woldsund 25'
2-1 Benjamin Skulstad Sunde 27'
3-1 Magnus Støylen Rødset 59' (sm)
3-2 Ukjent 86'


Turnering: Norsk Tipping-ligaen, avdeling 1

Tilskuere: 123

Dato: 13.4.2019

Underlag: Kunstgress


Antall besøk: 1

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *