Østre Greverud Kunstgressbane

5. divisjon i Oslo var allerede sparket i gang da jeg skulle overvære kamp i serierunde 2 denne kvelden.

Fruen fikk denne torsdagskvelden etter hvert planer med noen venninner, så straks hun var ute av huset lette jeg gjennom fotballmenyen. Etter hvert falt valget ned på Østre Greverud Kunstgressbane i Oppegård kommune for å se kampen Oppegård IL v Romsås IL i 5. divisjon. Nå er Oppegård riktignok i Akershus, men de spiller likevel i en Oslo-avdeling.

Jeg tok med meg både kaffekoppen og KIA-en og la i vei langs kjente bilveier før jeg parkerte utenfor anlegget. Dette er tilknyttet det jeg regner med er en skole, bygg til diverse andre idretter og annet i nærområdet.

Banen brukes, ifølge NFF sine sider, også av både Nordre Follo FK og Kolbotn IL. Kolbotn spiller nå mest på Sofiemyr, men for alt jeg vet er de innom her ved behov også. I tilknytning dette bygget hvor jeg for anledningen kunne skimte en håndballkamp, er det reist en større tribune langs den ene langsiden av banen. Denne tribunen preger i stor grad anlegget, og kan huse en hel haug med tilskuere når all snøen er smeltet bort. Det var uansett mer enn nok plass til oss som hadde tatt turen, hvor jeg karret med opp til øverste betongsats, der jeg kunne lene meg mot et slags gjerde, mens jeg ventet på at en alderbestemt jentekamp skulle blåses av. På motsatt langside finnes laglederbenker, mens garderobeanlegg finnes inne i dette som jeg antar er et skolebygg.

Kampen kom i gang noen minutter på overtid, så jeg benyttet de første minuttene til å knipse noe bilder før det ble helt mørkt. Begge lag hadde tapt sine åpningskamper for året, og hjemmelaget Oppegård så mest sugne ut på å rette opp det feilskjæret. Romsås, som stilte i småfrekke signaloransje drakter og strømper med grønne kortbukser, klarte bare å holde unna i syv minutter før Hashmat Azimi var frempå og smalt inn en retur fra keeper.

Samme mann fikk æren av å bli tomålscorer da han avsluttet et nydelig Oppegård-angrep i det 38. spilleminutt som også skulle stå seg til pause. Selv om fasilitetene ikke var så verst her på Østre Greverud fant jeg ingen kiosk jeg kunne søke ly i gjennom pausen, så da satte jeg meg like gjerne i bilen noen minutter, og slo lens i skogkanten, mens lagene la planer for 2. omgang.

Aktørene hadde knapt blitt svette i panna før Romsås var tilbake i kampen. Minyan Sosseh Gaye ble spilt gjennom i det 48. minutt og rundet like gjerne keeper før han trillet inn 2-1. Gleden var kortvarig for gjestene fra hovedstaden, for allerede fire minutter etter målet ble det blåst straffe til Oppegård. Kanskje noe billig, jeg er ikke helt sikker, men Sigurd Herland sendte uansett hjemmelaget to mål foran igjen.

Det begynte etter hvert å bli noe ampert utpå kunstgresset. Roligere ble det ikke av at Mohammed Abdi Ali utnyttet surr i Oppegård-forsvaret, og reduserte etter 73 minutter spill. Gjestene presset på for utligning, og sendte etter hvert det de hadde fremover i jakten på årets første poeng. Da går det som det ofte gjør, det blir mål en av veiene. Denne gangen var det forsvarende lag som kom best ut av det, for da Tobias Sigolsen Visnes Hermansen sendte ballen i tomt bur fire minutter på overtid var kampen definitivt over.

Dommeren lot ikke Romsås gjøre mer enn å ta avspark, som det skal gjøres ifølge regelverket, og da var undertegnede temmelig klar for å returnere til bilen med setevarmer på. Nok en herlig fotballkveld var bare kjøreturen hjem unna å være historie.

For flere bilder fra Østre Greverud Kunstgressbane og andre turer, sjekk ut Instagram-profilen «paabortebane».

Oppegård IL 4 - 2 Romsås IL