Ski Kunstgress 1

Sesongen i Norge er i gang for fullt. Denne tirsdagen var det klart for serieåpning i 4. divisjon, avdeling 3.

Denne tirsdagen tok jeg turen til Ski i Akershus fylke. Plassen med snaut 20 000 innbyggere fikk bystatus i 2004, og fungerer som administrasjonssenter for kommunen med samme navn.

I fotballsammenheng er nok stedet mest kjent for fusjonsklubben Follo FK som har spilt så høyt oppe som nivå 2, den gang under navnet Adeccoligaen. Denne klubbens største bragd finner vi for øvrig tilbake i 2010 da de slo ut selveste Rosenborg i semifinalen i Norgesmesterskapet. På Ullevaal ble mektige Strømsgodset selvsagt for sterke i finalen. Dette har ingen ting med mitt besøkt til Ski å gjøre, annet enn at jeg er Strømsgodset-supporter på min hals, og liker derfor å nevnte titlene til klubben når mulighetene byr seg.

Follo FK spiller fremdeles sine hjemmekamper på Ski Stadion, hvor jeg har sett de for mange år tilbake. I dag skulle jeg riktignok til en av banene ved siden av, Ski Kunstgress, som i grunn tilhører det samme anlegget. I den grad det finnes kontroverser i groundhopper-miljøet så er vel baner som dette noe av det nærmeste vi kommer. Spørsmålet om hva som er ny bane eller hva som skal regnet som samme anlegg kommer til stadighet opp blant folk med denne interessen.

Det som trakk meg til Ski Kunstgress denne kvelden var at jeg tross alt skulle se en annen klubb, Ski IL, som hvert fall i vinterhalvåret spiller sine hjemmekamper på en av kunstgressbanene. Jeg tror så er tilfellet resten av året også, slik at dette i min bok kunne tas til inntekt som ny bane på listen.

Jeg parkerte bilen omtrent samtidig som dommeren blåste i gang oppgjøret. Jeg tuslet forbi Ski Stadion som fremdeles får beholde naturgresset, mens jeg tenkte tilbake på oppgjøret jeg fikk med meg her tilbake i 2013.

Til min store overraskelse hadde de også åpen kiosk her, og da er ikke jeg bedre enn at jeg tar meg med noe godt til kaffen som jeg hadde tatt med hjemmefra for sikkerhets skyld. Ski IL og reservelaget til Oslo-klubben Ready skulle denne kvelden åpne 4. divisjon, avdeling 3, sammen med en drøss andre kamper som gikk mer eller mindre samtidig med denne.

Gjestene fra hovedstaden styrte mye av banespiller mens jeg holdt flere fotballrelaterte samtaler gående på diverse medier. På dette nivået ser man at lagene er i stand til å spille skikkelig fotball. Det er noe som settes pris på av en fotballglad kar som meg, for man skal ikke mange divisjonene ned før det i langt større grad blir «tut og mæl».

Selv om kombinasjoner og samspill satt brukbart kom ingen av lagene nærmere enn noen halvsjanser hver og ei kule som subba borti oversiden av tverrliggeren. Dommeren blåste dermed lagene til pauseprat etter en målløs omgang. Jeg tok en tur til bilen for å varme meg litt, og knipset noen bilder av anlegget mens lagene ble enige om hva de skulle gjøre annerledes de siste 45 minuttene.

Ski Kunstgress har tre større og mindre tribuner i tre langs den ene langsiden. Den største av disse har således tak over, og kan huse en god del tilskuere også på regnunge kampdager. På andre siden er det laglederbenker og en mindre kunstgressbane bak hvor noen ungdommer holdt det gående. Bak det ene målet finnes en ny kunstgressbane hvor det for øvrig ble avholdt en aldersbestemt kamp. I tillegg finnes klubbhus, kiosk og diverse garderobebygg bak de nevnte tribunene. Videre finnes hovedbanen også like bak, så alt blir i grunn vevd sammen til ett stort idrettsanlegg.

Jeg tok på ny plass langs sidelinjen i håp om å få se noen mål i 2. omgang. Uten å foregripe begivenhetene som det heter, kan jeg røpe at så skjedde ikke. Dermed ser jeg heller ingen grunn til å dvele mer ved denne omgangen som i grunn var nokså underholdende selv om det altså endte målløst og jeg kunne igjen finne veien tilbake til bilen og vende nesa hjemover.

For flere bilder fra Ski Kunstgress og andre turer, sjekk ut Instagram-profilen «paabortebane».

Ski IL 0 - 0 Ready Fotball 2

Målscorere


Turnering: 4. divisjon, avdeling 3

Tilskuere: 15

Dato: 2.4.2019

Underlag: Kunstgress


Antall besøk: 1

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *