Askim Kunstgress

Å få av gårde OBOS-cup før sesongstart er fremdeles en særdeles populær nyvinning for en som ikke går av veien for å se fotball fra sidelinjen midt på vinteren.

Etter litt frem og tilbake ble det til slutt kamp i Askim denne søndagen. Jeg var alene hjemme, og med kampstart så tidlig som kl. 15.00 lot jeg meg friste til Indre Østfold. Jeg har lenge hatt lyst til å besøke Askim Stadion, og den må fremdeles stå på vent da dagens kamp skulle spilles på Askim Kunstgress, rett nedenfor stadionet.

Hvorfor Trøgstad/Båstad FK søkte ly hos sine naboer fra Askim denne søndagen vet jeg ikke, men det var hvert fall laget fra nabokommunen som var «hjemmelag» med Ås IL fra Akershus som gjester.

Det var altså runde to i denne OBOS-cup som skulle avholdes i dag. Slik jeg forstår det, er OBOS-cup en cup for lag som ikke er direkte kvalifisert til NM. Dagens motstandere kommer begge fra seier i første runde og står dermed med tre poeng hver, og leder også gruppa sammen med Ekholt BK som også har tre poeng etter to kamper. Sist i gruppa på fire ligger Yven IF med to tap.

Ås IL skal i 2019 måle krefter i 4. divisjon, mens dagens «hjemmelag» hører hjemme i divisjonen under. Sånn sett skulle en tro det var fordel Ås, selv om mye rart skjer i en oppkjøring.

Jeg ankom anlegget slik at jeg sto ved sidelinjen et par minutter før dommeren blåste i gang oppgjøret. Jeg rakk å sole meg litt i det ene hjørnet før kulden sakte men sikkert krøp inn under jakka i takt med at sola forsvart for å varme for noen andre.

Askim Kunstgress er, i frykt for å gjenta meg selv, en gørr kjedelig kunstgressbane som bare er inngjerdet bane, som i hovedsak nok fungerer som en treningsbane ved siden av hovedanlegget, smykket med tribuner og kunstgress. Et snev av karakter har også denne banen med en liten speakerbu midt på den ene langsiden, og det er også kioskbygg og tak over hodet til innbyttere og lagledere.

De grønnkledde gjestene åpent oppgjøret best og fikk betalt med mål etter 19 minutters spill. Ni minutter senere var gjestene igjen frempå, og Hoang Larsen avsluttet Ås-angrepet til 0-2. Etter 35 minutter kjempet «hjemmelaget» seg tilbake i kampen, og med 1-2-scoringen var det igjen spenning i oppgjøret. Den varte helt til dagens pipeblåser pekte på straffemerket, fordel gjestene. Hoang Larsen ble tomålscorer med et sikkert straffespark, og gjestene gikk med det til pause på 1-3.

Pausen ble benyttet til å knipse noen bilder av hovedanlegget og få farmen tilbake i fingrene. Med nøytral bane hadde jeg ikke de store forhåpningene om åpen kiosk, og jeg måtte ganske riktig gi opp håpet om en kaffekopp i løpet av pausen.

Trøgstad/Båstad hadde på ingen måte tenkt til å gi opp , og de ga også gjestene god kamp om poengene utover omgangen. Undertegnede hadde for øvrig sett Trøgstad/Båstad slå Ekholt BK i første runde av OBOS-cup, og hadde der sett de prestere godt for et par uker tilbake.

De gule og blå øynet håp da Peder Wøien smalt inn en redusering etter 63 minutter. Fire minutter senere pekte dommeren på straffemerket nok en gang, men denne gangen til Trøgstad/Båstad. Det viste seg at «hjemmelaget» hadde en like sikker straffeskytter i sitt mannskap, slik at lagene nå plutselig var like langt.

Det så ut til å gå mot poengdeling, helt til Ås-spiller Thomas Martin Axelsson ble spilt gjennom alene med keeper. Han gjorde ingen feil i sluttminuttene og dermed ble også Axelsson tomålscorer. 3-4-målet i det 89. minutt skulle også vise seg å bli dagens siste. Jeg var rimelig klar for varmeanlegget i bilen da dommeren omsider blåste av oppgjøret etter noen minutter tilleggstid, og jeg fikk da også varmen tilbake i skrotten i løpet av den timelange kjøreturen jeg hadde foran meg.

For flere bilder fra Askim Kunstgress, sjekk ut Instagram-profilen «paabortebane».

Dette ble for øvrig bane nummer 120 i Norge.

Trøgstad/Båstad FK 3 - 4 Ås IL