Ekholt Kunstgress

OBOS-cup i Østfold blir for første gang arrangert før sesongstart, er dermed var årets første bane på norsk jord et faktum allerede i januar.

Jeg tilbrakte store deler av denne helgen med svigerfamilien i Råde. Da jeg karret meg opp utover på morgenen på søndag hadde jeg imidlertid planer om å løsrive meg noen timer. Etter å ha gjort unna mine faste vaner for søndag formiddag kjørte jeg innom Shell-stasjonen på Ryggeveien for en rask lunsj i form av baconpølse og en kopp kaffe.

Jeg nøt herremåltidet mens jeg fulgte Johannes Thingnes Bø som nok en gang parkerte Martin Fourcade i skiskyting på NRK nett-tv. Samtidig var jeg vel vitende om at Moss og Hønefoss målte krefter i en treningskamp på Melløs Kunstgress, en bane jeg kunne se over til fra dagens spisested. Jeg har besøkt den banen før så jeg landet på at dette var best tid for et måltid, og skiskytingen passet tidsmessig perfekt, slik at jeg etter hvert beveget meg over til Melløs for å se de siste 45 minuttene.

Etter at Moss hadde seiret 2-0 kunne jeg omsider rette nesa mot dagens hovedkamp, som lå en fem minutters kjøretur unna Melløs. Ekholt BK holder til i Rygge, nabokommunen til Moss. De skulle i dag være vertskap for Trøgstad/Båstad FK i denne OBOS-cup, som slik jeg forstår det er en cup for lag som ikke er kvalifisert til Norgesmesterskapet. Det er uansett en obligatorisk kamp som faget min oppmerksomhet denne kalde januardagen.

FFK-supporter og groundhopper, Marius, hadde tydeligvis også fått med seg at sesongen var i gang, for han sto klar da jeg ankom Ekholt Kunstgress fem minutter før kampstart. Vi ble stående og skravle mens kamphanene gjorde opp om poengene på banen. Det så dessuten ikke ut til at lagene var i stand til å skaffe til veie en dommer, og antrekket til kamplederen tydet ikke på at vedkommende dømte mye til vanlig.

Ekholt Kunstgress er en dønn kjedelig kunstgressbane uten noe som helt av fasiliteter. Dette er dessverre ikke uvanlig på dette nivået, så disse banene duger bare når de ikke har konkurranse fra mer spennende destinasjoner. Denne banen er også tilknyttet en skole, og det er vel også her lagene skifter og dusjer. Et klubbhus har de heldigvis, slik at man hvert fall ikke er i tvil om hvilken klubb man besøker. Utenom dette er det dessverre ikke mye å skryte av.

Bortelaget kom uansett best i gang, og skapte de største farlighetene. Jeg trodde jeg hadde kontroll på målscorere, men det viser seg i ettertid at draktnumrene ikke stemmer helt overens med kamptroppene fra hjemmesidene til NFF. Det var hvert fall nummer 23 på gjestende lag som åpnet målkontoen for 2019 da han kom alene med Ekholt-keeper og vippet ballen elegant i det lengste hjørnet etter 16 minutters spill. Elegant scoring!

Det skulle ikke gå mer enn  fem minutter til før Trøgstad/Båstads nummer 10 kom alene gjennom med keeper og ekspederte sikkert 0-2 for gruppelederen i avdeling 2 av årets OBOS-cup. Dette skulle også stå seg til pause, og da fant jeg rett og slett veien til bilen for å få litt varme tilbake i føttene som hadde særdeles dårlig polstring til å være januar.

Marius og jeg holdt praten gående også etter at jeg hadde vært innom bilen. Det kom godt med, for det var ikke all veden som ble levert på kunstgresset. Det var forsåvidt en jevn kamp, men ingen av lagene var i stand til å score mål, og dermed ble også sluttresultatet 0-2.

Da så jeg ingen grunn til å drøye noe mer for nå hadde føttene fått merke at sesongen var i gang igjen. Årets første bane var et faktum allerede i januar, og det gleder selvsagt en groundhopper som har skumle hensikter på denne fronten også for 2019.

For flere bilder fra Ekholt Kunstgress, sjekk ut Instagram-profilen «paabortebane».

Ekholt BK 0 - 2 Trøgstad/Båstad FK

Målscorere

Målscorere ukjent


Turnering: OBOS-cup, avdeling 2

Tilskuere: 10

Dato: 20.1.2019

Underlag: Kunstgress


Antall besøk: 10

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *