Bjønnes Stadion

Arendal Fotball hadde stått på ønskelisten min hva gjelder banebesøk i lengre tid. Endelig skulle muligheten by seg.

For de som har lest mine forrige innlegg på siden, så befinner vi oss altså fremdeles mot slutten av sommeren og pinlig lenge etterpå kommer altså dette reisebrevet. Jeg hadde nå et par uker på Sørlandet hvor jeg i det lengte hadde håpet på å lure med meg en bane selv om jeg visste at programmet var nokså tett.

På Sørlandet er det noen fine destinasjoner, og ved siden av Mandalskameratene står Arendal Fotball og Norac Stadion høyest i kurs i denne delen av landet for mitt vedkommende. Det fikk bli med Arendal for denne gangen, for selv om jeg har stukket nesa innom Idrettsparken i Mandal må det en kamp til for at det skal være godkjent som besøk i min bok.

Jeg tilbrakte den første uken i Grimstad, så det var ikke lange veien jeg tok med meg min trofaste KIA denne  søndags formiddagen. Kampstart var så tidlig som kl. 14.00, noe som passet med ypperlig da jeg hadde nye avtaler utpå ettermiddagen.

Arendal Fotball ble stiftet så sent som 27. september 2010 og er et samarbeidsprosjekt mellom Idrettforeningen Trauma og Idrettsklubben Grane. Disse klubbene har fremdeles lag i ulike aldersklasser, mens den nye storsatsingen startet 2011-sesongen i 3. divisjon.

Arendal Fotball er har vært en hardtsatsende klubb gjennom sitt korte liv, noe trenernavn som blant annet Knut Tørum, Mattias Andersson (toppscorer i serien med 19 mål da mitt kjære Strømsgodset rykket opp til Tippeligaen i 2006-sesongen) og Steinar Pedersen vitner om. Arendal Fotball spiste kirsebær med gutta i OBOS-ligaen så sent som i 2017-sesongen, men debuten endte med jumboplass og nedrykk sammen med Elverum Fotball og etter hvert også Fredrikstad FK som sikkert flere erindrer.

Nå var de altså tilbake på nivå 3, som består av to avdelinger og har fått påspandert det fengene sponsornavnet Postnord-ligaen. Jeg har sansen for at toppen i norsk fotball spisser ytterligere. De som har fulgt med noen år husker at denne divisjonen tidligere besto av hele fire avdelinger der alle gruppevinnerne rykket opp, mens de fire siste i 1. divisjon tok turen ned, og kvalifisering var et fremmedord på dette nivået.
For de som måtte være usikre, er det nå slik at gruppevinnerne i to avdelinger rykker rett opp, mens 2. plassene i hver avdeling gjør opp om retten til å møte laget som avsluttet 3. sist i OBOS-ligaen, for retten om å spille på nest øverste nivå. I tillegg rykker hele tre lag ned fra hver divisjon, så her gjelder det å komme godt ut av startblokkene. Dette gjør etter mitt syn denne divisjon vel verdt å følge med på, og hadde det ikke vært for disse ubrukelige reservelagene i seriesystemet hadde det virkelig vært toppfotball med stor T.

I denne avdelingen hadde mange Oslo-klubben Skeid, med Tom Nordie bak spakene, som favoritt til å rykke opp da avdelingene ble klare. Før sesongen ville det også vært naturlig å tenke at gamle storheter som Hødd og Bryne, i tillegg til KFUM Oslo, Egersund og nettopp Arendal gjerne vil ha et ord med i laget. Når dette skrives, med tre serierunder igjen, ser det ut til at forhåndsfavoritten fra Oslo skal klare opprykket mens Hødd, KFUM Oslo og Egersund skal gjøre opp om kvalifiseringsplassen, hvor den sovende kjempen FFK fort kan bli ett av to hinder på vei mot nivå 2.

Arendal må hvert fall belage seg på nok en sesong på nivå 3, selv om mye selvsagt var uavklart da denne kampen gikk av stabelen. Dagens motstander, Nardo FK, hadde nok ikke de samme ambisjonene om opprykk. Trønderne hadde hvert fall stablet et solid mannskap på bena og med én ensom sjel på bortefeltet(!) kunne dommeren blåse oppgjøret i gang i solskinnet på Norac Stadion.

For neste siste gang i denne omgang blir det et skralt kampreferat fra min side. Vertene tok hvert fall ledelsen allerede etter fem spilte minutter, og selv om Nardo utlignet etter 38 minutter og holdt dette til pause satt hvert fall jeg med en følelse av at vertene skulle være i stand til å dra dette i land.

Dagens morsomhet oppsto i pausen da fruene i kiosken henviste til VIPPS-nummeret på veggen, mens jeg var grei nok til å neve at det nummeret tilhørte Grimstad-laget FK Jerv og at de muligens heller ville ha disse kronene i egen klubbkasse. Damene lurte fælt på hva det nummeret gjorde i deres kiosk, men jeg var også grei nok til å nevne at rivalene fra Grimstad hadde lånt banen deres i sin forrige match grunnet forholdene på Levermyr. De takket høflig for hjelpen og var sikkert litt forundret over at en tilfeldig kar uten sørlandsdialekt har oversikt over hvor Jerv spiller sine kamper, men vi har alle våre områder her i livet.

Jeg fant tilbake til min plass på hovedtribunen, som jeg for øvrig hadde betalt småpene 100 kroner for. Den strekker seg over store deler av den ene langsiden, med ståfelt i endene hvor grupperingen Forza Arendal hadde tilholdssted. På begge kortsidene var det satt opp mine tribuner med blå plastseter også der, og det som kunne minne om en slags VIP, men som sikkert ikke var det, bak det ene målet. På motsatt siden hadde nevnte Nardo-supporter en hel tribune for seg selv. På motsatt langside finnes klubbhus, TV-tårn, garderober og diverse annet som hører med til et stadion på dette nivået. Kunstgresset har for øvrig også finnet veien til Arendal, noe som selvsagt bare skulle mangle siden det ikke er liv laga for naturgress i denne delen av landet.

Allerede etter 50 minutter var Arendal tilbake i ledelsen, og 2-1 klarte de å beholde helt inn. Selv om tidligere Odd- og Molde-spiller Pape Paté Diouf sannsynligvis er det store trekkplasteret i Arendal om dagen, må jeg si jeg ble noe nostalgisk da tidligere SIF-spiller Petar Rnkovic entret banen i en alder av hele 39 år. Jeg ble sittende og tenke tilbake på de minnene vi har fra denne mannen, og før jeg visste ordet av det var kampen over. Rnkovic var ikke så veldig langt unna scoring, og selv om jeg forsøkte å komme i kontakt med dagens mann etter kamp, var han litt for langt unna til at det lot seg gjøre.

Jeg forlot uansett åstedet og gjorde meg klar til forpliktelser jeg hadde videre utover dagen.
For flere bilder, se Instagram-kontoen «paabortebane».

Arendal Fotball 2 - 1 Nardo FK

Målscorere

1-0 Anders Hella 5'
1-1 Christoffer Engan 38'
2-1 Wilhels Pepa 50'


Turnering: 2. divisjon, avdeling 2

Tilskuere: 558

Dato: 5.8.2018

Underlag: Kunstgress


Antall besøk: 1

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *