Soon Arena

Når fruen er bortreist i sommerferien, er jeg snar med å saumfare terminlister. Denne gangen gikk turen til Son.

Denne dagen var jeg i utgangspunktet ikke så lange turen unna Soon Arena, og da så jeg ingen grunn til å ikke ta turen innom for litt 5. divisjon denne mandagskvelden.

Vertskapet HSV Fotball er en fusjonsklubb som så dagens lys i 2009. HSV står for Hølen IK, Soon IF og Vestby IL (fotball), og sier om seg selv å være et lag for hele kommunen. For ordens skyld er kommunen det snakkes om Vestby, i Akershus, for de som ikke er kjent i området.

Vi befinner oss altså i 5. divisjon, eller nivå 6, i den norske «pyramiden», som vi kaller det. Jeg er ikke kar om å huske tabellplasseringer og form på dette tidspunktet, men jeg kan si at fusjonsklubben i sine stilrene og helhvite drakter (dog med vel mange draktreklamer) har gjort det solid gjennom hele året.

Hadde jeg, og flere med meg, fått det slik vi ønsket det hadde HSV Fotball vært serieleder i 5. divisjon, men de er dessverre henvist til 4. plass bak Kvik Halden 2, Drøbak-Frogn 2 og Moss 2. Ikke bedre er det for gjestene fra Fredrikstad som innehar 7. plassen, men uten de nevnte reservelagene, i tillegg til Sprint-Jeløy 2 på 6. plass, hadde faktisk Lisleby FK vært på 3. plass, to poeng bak serielederen. I stedet er de nå en middelhavsfarer, med 22 poeng opp til det beste av de suverene reservelagene. Et lite tankekors i min bok!

Jeg tok uansett plass langs sidelinjen og gjorde meg klar til kamp. Et imponerende klubbhus har klubben skaffet seg. Langs den ene langsiden er et også en liten fjellhøyde, som ved første øyekast kan minne litt om fasilitetene ved Frogn Kunstgress uten å trekke den sammenlikningen for langt, og som gir svært god utsikt til de som tar veien opp dit. Nå får ikke dere som er mer på Frogn Kunstgress enn meg kappe hode av meg hvis dere er uenige, men det var hvert fall en tanke som slo meg der jeg skuet utover en målrik affære og tankene gikk til mitt besøk på Frogn for en god stund siden. Resten av anlegget er ikke rare greiene å skrive hjem om, men du kan om ikke annet lene deg inntil et gjerdet mens du ser på kamp.

Det ble hvert fall en underholdende kamp. Lagene gikk til pause på 2-1, og til slutt sto det hele 5-2 etter tre mål de siste snaue ti minuttene, inkludert to straffespark. Jeg ruslet fornøyd fra anlegget og får nok en gang beklage til eventuelle lesere at innleggene i disse dager blir kortene enn det som er normalen.

For flere bilder, sjekk ut Instagram-kontoen «paabortebane».

HSV Fotball 5 - 2 Lisleby FK

Målscorere

1-0 Harald Marcel Hernholm 9'
1-1 Martin André Kjønigsen 37'
2-1 Viktor Irazu Hovind 45'
3-1 Ola Tørres Kjølberg 53'
4-1 Jesper Frydenberg Andersen 83' (str)
4-2 Hewar Mohammad Said Tofik 89' (str)
5-2 Christopher Andrew Larsen 90'


Turnering: 5. divisjon, Østfold

Tilskuere: 42

Dato: 30.7.2018

Underlag: Kunstgress


Antall besøk: 2

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *