Marienlyst Kunstgress (Oslo)

Med kjentfolk på KFUM og godt selskap langs sidelinjen skulle Norgesmesterskapet 2018 begynne i hovedstaden.

Jeg hadde allerede lagt bak meg to kvalifiseringsrunder til NM 2018, og nå var det altså klart for første ordinære runde. Hovedrunden hadde allerede blitt spilt dagen før, på en dag jeg ikke hadde anledning til å se Strømsgodset i aksjon. Det hjalp at de spilte på en bane jeg hadde sett de i aksjon før, så dagens «hengekamp» ble i så måte en fin trøst. At banen bærer navnet Marienlyst Kunstgress er også litt artig, siden jeg allerede har besøkt en bane med samme navn i Drammen. Jeg kan altså nå krysse av for to forskjellige baner med samme navn.

Jeg gjorde meg ferdig med dagens plikter, før jeg skulle møte min fotballglade venninne Kathrine på Majorstuen som jeg skulle se kamp med. Etter et mellommåltid og kaffekopp på Espresso House i Bogstadveien tok vi bena fatt opp til dagens kamparena.

Marienlyst Kunstgress i Oslo er omtrent like kjedelig som navnebroren i Drammen. En inngjerdet kunstgressbane, for anledningen smykket med A4-ark som bar budskapet om at dagens underholdning kostet 100 kroner per hode. Vi så oss ut en mur i det ene hjørnet hvor vi kunne slå oss ned. På vei til andre siden av banen fikk jeg slått av en prat med burvokteren til KFUM som jeg har kjent i en god del år etter hvert. Som foretrukne keepere flest, ble også Anders i dag henvist til benketilværelse for at reserven skulle få prøve seg i 90 minutter. Litt kjedelig var det å ikke se han i aksjon i dag, men han setter nok mer pris på å bli prioritert i seriespillet.

Gutta-boys på kontorene til NFF hadde bestemt at det var Lokomotiv Oslo og KFUM Oslo som skulle gjøre opp om avansement til 2. runde. Lagene holder spiller til daglig på henholdsvis nivå 3 og 4. Divisjonsforskjellen på lagene kom ikke til syne i løpet av de første 45 minuttene. En helt OK fotballkamp traltet av gårde i et bedagelig tempo, samtidig som dagens reisefølge og jeg tok opp litt gammel fotballprat. Den største underholdningen i 1. omgang må sies å være da speaker informerte om at de bød på bakevarer, pølser og toalettfasiliteter på, hold deg fast, Shell-stasjonen rett bortenfor banen. Personlig synes jeg det er voldsomt å avkreve 100 kroner for en kamp når de ikke en gang stiller med toaletter, men de må da samle sammen noen kroner disse breddeklubbene også. Tiden flyr i godt lag, som man sier, og da dommeren blåste av 1. omgangen med 0-0 på måltavla (ja, det hadde de faktisk) fant vi veien ut på banen for å «hæppe» litt i pausen. Min teknikk bærer dessverre preg av at det nå er 10 år siden jeg ga opp både fotballen og toppidrettslinjen, men det kribler fortsatt i bena når jeg får en ball i bena på det som pleide å være grus da jeg spilte, men som nå er plastikk og gummikuler.

Andre omgang ble etter hvert blåst i gang, og vi måtte etter hvert avse noen minutter av kampen for å låne toaletter på den lokale Shell-stasjonen. Det første målet kom selvfølgelig mens vi befant oss der, men vi håper om ikke annet at dette ville åpne opp kampen og de en spennende avslutning.

Lokomotiv Oslo virket egentlig ikke så veldig farlige, selv om de forsåvidt lånte ballen en del. Storebror fra Ekeberg avsluttet kampen sterkt og satte inn både 0-2 og 0-3 før dommeren blåste av, slik at det ble en komfortabel og oppskriftsmessig seier til slutt.

KFUM-keeperen og undertegnede ble enige om at det hadde vært moro med «Kåffa» mot Strømsgodset i neste runde, men med fasit i hånd et par dager etter må dessverre begge lag karre seg et steg videre før vi eventuelt får det oppgjøret.

På en dag hvor selskapet var langt mer spennende enn kampen brøt vi etter hvert opp og jeg satte meg på toget tilbake til Østfold. I neste runde i cupen er det heldigvis Strømsgodset-kamp på menyen igjen, da heltene fra Drammen ble satt opp mot Valdres FK, av alle lag.

 

For flere bilder, sjekk ut Instagram-kontoen: paabortebane.

Lokomotiv Oslo 0 - 3 KFUM Oslo

Målscorere

0-1 Simen Vedvik 59'
0-2 Moses Dramwi Mawa 83'
0-3 Fisnik Kastrati 86'


Turnering: NM, 1. runde

Tilskuere: 50

Dato: 19.4.2018

Underlag: Kunstgress


Antall besøk: 1

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *