Selbak Kunstgress

I min første kamp for året på norsk jord, skulle Per-Mathias Høgmo og hans FFK måle krefter mot Fredrikstad-klubben Selbak TIF.

Oppkjøringskamper er gull verd for slike som meg, som lengter etter at det norske seriespillet skal starte opp i mars. Vår tidligere landslagssjef, Per-Marhias Høgmo, har som kjent tatt over roret (eller rotet om du vil) i den tradisjonsrike klubben Fredrikstad FK. Man kan selvsagt mene mye om Hømgos opptreden som sjef for våre beste menn, men det virker hvert  fall å være populært i plankebyen at han nå skal bringe aristokratene tilbake til toppen av norsk fotball.

Min kjæreste og hennes familie er fra Fredrikstad, så jeg har som en naturlig følge av det sett mange FFK-kamper de siste årene. At optimismen råder blant de røde i Østfold før sesongstart, er vel omtrent like overraskende som at 1. juledag kommer 25. desember og at bilister ikke har skiftet til vinterdekk før det første snøfallet, så jeg tar ikke av selv om FFK altså er Norges beste fotballag før sesongstart for n-te gang.

Jeg lot meg uansett friste til å la min trofaste KIA frakte meg til Sellebakk (ja, stedsnavet og fotballaget har to forskjellige stavemåter) denne torsdagskvelden. Jeg har besøkt Selbak Stadion tidligere, men de har også en kunstgressbane på andre siden av parkeringsplassen i forhold til hovedbanen, så jeg er såpass frimodig at jeg noterer meg for et banebesøk også her, så får jeg heller tåle støyten fra groundhoppere som måtte mene at dette er urimelig av meg. All den tid jeg ikke er så opptatt av å konkurrere med andre i antall baner, så lar jeg den stå som bane nummer 123 med god samvittighet, selv om det i tillegg ikke er en offisiell kamp.

Jeg ankom kjente trakter på Sellebakk i akkurat god nok tid til å bytte 20 kroner mot en kopp kaffe i kiosken, og var nå klar til å se hva Høgmo har på gang i Fredrikstad. De røde kom fra et, jeg må få lov å si, nokså forventet 0-4-tap for Sarpsborg 08 noen dager i forveien, men jeg forventet å se et helt annet kampbilde denne kvelden.

Utover i omgangen, som i starten var en nokså jevn affære, telte jeg meg frem til om lag 200 tilskuere, noen som er meget imponerende til å være en treningskamp i Norge. Noen lokale ikledd Selbak-skjerf og FFK-jakke var ikke helt sikker på hvor deres lojalitet lå denne kvelden, men det var uansett en hyggelig tone langs sidelinjen.

Selbak Kunstgress er bare en inngjerdet kunstgressbane, som overlater alt av fasiliteter til hovedbanen som altså ligger en stor parkeringsplass unna. Det er her man finner kiosk, klubbhus og en liten tribunedel. Kunstgressbanen ligger såpass nær de nærmeste boligene i bydelen, at enkelte hadde skaffet seg VIP-billetter på egen eiendom. Noen hadde også ønsket lokalavisen Fredriksstad Blad velkommen, som filmet kampen direkte for betalende abonnenter.

Utover i kampen festet FFK grepet om kampen. Noen minutter før pause glapp det i forsvaret til vertene da Mislav Leko fikk stå helt alene bak i feltet etter en corner, som enkelt ekspederte 0-1. Thomas Rekdal har tatt opp arven etter sin mer kjente onkel, Kjetil Rekdal, og volleyen han på overtid sendte av gårde fra om lag 25 meter og rett i kassa hadde vært verdt inngangspengene alene, om det hadde blitt avkrevd slikt til kveldens oppgjør. Med det kunne FFK gå til pause med en komfortabel ledelse.

Jeg brukte pausen til å varme meg noen minutter i bilen, for det var såpass kaldt at det kom noen snøfnugg mot slutten av omgangen. Da jeg omsider våget meg ut i kulda igjen, møtte jeg ikke overraskende på min gode venn og trofaste FFK-supporter, Emil. Jeg hadde ikke sett Emil siden vi var sammen på Fredrikstad Stadion forrige sesong, så vi brukte de siste 45 til å ta igjen det tapte mens vi lot oss underholde av FFK.

Som de fleste treningskamper bar også dette oppgjøret preg av mange bytter, og flere prøvespillere som fikk tillit. Enden på visa ble at FFK satte to baller i kassa mot slutten av 2. omgang også, slik at Høgmos menn til slutt kunne juble for 0-4-seier over sine naboer fra Sellebakk. Emil og jeg takket for praten, og han rakk også å legge inn invitasjon til FFKs neste treningskamp mot Kråkerøy IL på Stadion neste helg, så gjenstår det å se om vi møtes igjen da.

Selbak TIF 0 - 4 Fredrikstad FK

Målscorere

0-1 Mislav Leko 43'
0-2 Thomas Rekdal 45+1'
0-3 Rocky Lekaj 78'
0-4 Ingolfur Sigudsson 83'


Turnering: Treningskamp

Tilskuere: 200

Dato: 25.1.2018

Underlag: Kunstgress


Antall besøk: 1

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *