Sandvika Stadion

Siste serierunde i årets 4. divisjon var en fin anledning for en tur til Oslo og Bærum denne lørdagen.

(Jeg har etter denne kampen også sett Strømsgodset på denne banen i følgende kamp: Bærum SK v Strømsgodset IF 0-3, 3. runde NM, 9.5.2018. Jeg lar reisebrevet fra første besøk bli stående.)

Min gode venn Filip og jeg hadde en god stund planlagt å groundhoppe denne lørdagen. Kampene vi hadde planlagt å se, ble derimot flyttet til en bane vi allerede hadde. Dagene før måtte vi derfor se etter andre alternativer. Banebyttet bidro til at vi kunne få med oss en dobbel, hvis vi var villige til å se et b-lag som hjemmelag. Det var vi, og dermed var Sandvika Stadion første stopp.

Jeg tok Østfoldbanen fra togets første stopp på den norske siden av grensen, og lot det frakte med inn til hovedstaden. Der møtte jeg raskt på mitt reisefølge på sentralstasjonen, før vi lot et nytt tog skysse oss den korte veien til Sandvika stasjon. Derfra ble den korte gåturen til Standvika Stadion brukt til å strekke på bena.

Sandvika Stadion ligger nært E18, helt nede med Sandviksbukta. Jeg har kjørt utallige ganger forbi banen med bil, og jeg må innrømme at det har plaget meg at jeg aldri har besøkt banen. Særlig fordi mitt lag, Strømsgodset, har spilt cupkamp på banen, uten at jeg hadde anledning til å bivåne den fra sidelinjen. Strømsgodset røk for øvrig ut av cupen den gangen, så det var vel ikke rare greiene jeg gikk glipp av.

Nå skulle jeg hvert fall få besøkt banen, selv om vi måtte ta til takke med b-laget. Klubbens a-lag skulle faktisk spille hjemmekamp bare et par timer etter vår kamp, men da hadde vi ikke fått til en dobbel, så denne dagen valgte vi kvantitet foran kvalitet.

På vår ferd til banen gikk vi forbi klubbhuset til klubben, som jeg må si var av imponerende størrelse med tanke på nivået klubben spiller på. Anlegget entres ved langsiden der hovedtribunen befinner seg. En provisorisk tribune kledd i svarte og gule seter, i tillegg til en del reklameplakater, bød på sitteplass til alle som møtte ønske slikt. Bak tribunen var det dessuten kiosk, i tillegg til garderober og toalettfasiliteter. Bak det ene målet var det en liten tribune med svarte plastseter, hvor jeg antar bortesupportere blir henvist når a-laget spiller sine kamper. På motsatt langside finnes laglederbenker, speakertårn og utsikt over såvel en byggeplass som europaveien.

For Bærum SK 2 betydde ikke kampen annet enn at de kunne ta skalpen til Vollen, som holder til i nabokommunen Asker. Vollen på sin side, forsto jeg kunne risikere å rykke ned om alt skulle gå dårlig denne dagen.

Gjestene fra Asker kom også best i gang med scoring allerede etter 15 minutter, før de ekspederte et korrekt idømt straffespark i mål til 0-2 etter 24 minutter. Hjemmelaget sørget for at underholdningsverdien ville stå ved like, da de rakk å sette 1-2 før dommeren blåste lagene inn til pause etter en meget underholdende første omgang.

Pausen ble benyttet til å teste kiosken før vi nok en gang bestemte oss for å bytte kamp senere på ettermiddagen. Vi fant topplaget i en annen 4.divisjonsavdeling, som allerede var sikret opprykk. Vi bestemte oss derfor for å besøke Rilindja IL, og sågar få med oss en opprykksfest, før Bærum og Vollen kom tilbake utpå banen for å avslutte sesongen.

De siste 45 begynte enda mer fartsfylt enn den første omgangen. Gjestene økte til 1-3 allerede etter to minutter. Hjemmelagets trener så seg da nødt til å ta grep. Etter «coaching i verdensklasse», som noen ville kalt det, fikk innbytter  Hancke-Olsen æren av å avslutte et angrep tatt rett ut av lærerboka etter bare noen minutter på banen.

Utligningen var et faktum kun noen minutter senere, da et frispark på utsøkt vis ble skrudd inn på bakerste stolpe og ekspedert i mål. Hjemmelaget var i siget nå, og det så ut som de kunne gjøre ettermiddagen ubehagelig for sine gjester. Det skulle dog ikke gå mer enn ytterligere to minutter, før gjestene fikk tildelt dagens andre straffespark etter en god, gammeldags beinkrok fra en Sandvika-forsvarer. Straffesparket var det lite å si på, utførelsen like så, og dermed var gjestene tilbake i ledelsen.

Det resultatet skulle stå seg kampen ut, og lagene får dermed mulighet til å måle krefter også i 2018. For vår del, var det bare å forlate åstedet og vende nesa tilbake til Oslo for en lunsj og dagens andre kamp.

Bærum SK 2 3 - 4 Vollen UL

Målscorere

0-1 Damjan Flanjak 15'
0-2 Behar Mehmeti 24' (str)
1-2 Frederic C. Storødegård 37'
1-3 Krister Nilsen 47'
2-3 Christian S. Hancke-Olsen 63'
3-3 Fender B. Jaquesson Sowe 66'
3-4 Behar Mehmeti 69' (str)


Turnering: 4. divisjon, avdeling 1

Tilskuere: 40

Dato: 7.10.2017

Underlag: Kunstgress


Antall besøk: 2

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *