Varteig Idrettsplass

De lavere divisjoner har ofte et rikt kampprogram på mandager. Valget falt denne gang på Sarpsborg-laget Varteig IL.

Dagens gjøremål var ved veis ende klokken 19.30, noe som ga meg akkurat den tiden jeg trengte til å rekke frem til Varteig Idrettsplass. Jeg var lenge i tvil om jeg ville rekke en kamp denne dagen. Gleden var desto større da det gikk med 10 minutters margin.

Varteig IL holder til i Sarpsborg og skulle denne dagen være vertskap for sin Østfold-kollega Skjeberg SK i 6. divisjon. Varteig Idrettsplass ligger noe avsides til, , men til gjengjeld var det et flott anlegg som møtte meg. Høydepunktet var at banen hadde naturgress, noe som ikke er hverdagskost på dette nivået.

Anlegget entres ved den ene kortsiden ved siden av klubbhuset. Det som er av fasiliteter er på den ene langsiden i form av trebenker. De få tilskuerne som hadde funnet veien fant seg til rette på disse, bak laglederbenkene. Rundt resten av anlegget er det underlag i form av gress under åpen himmel. Bak det andre målet er det dessuten en grusbane, som sannsynligvis brukes noe enda med tanke på at det står mål der.

Skjeberg møtte opp med krutt i støvlene denne kvelden og var ikke rett for å bruke det. Kampuret hadde akkurat passert 20 minutter da Skjeberg satte inn sitt andre mål for kvelden, begge etter langskudd fra rundt 20 meter. Ytterligere to minutter senere satte gjestene inn 0-3, før en lekker lobb over keeper dessverre traff tverrliggeren og spratt tilbake i klypene til Varteigs keeper. For meg er en utsøkt lobb noe av det vakreste i fotballen, så det var en skuffelse å se den treffe metallet og ikke nettmaskene.

NFFs nettsider vil ha det til at Skjeberg fikk en mann utvist for sitt andre gule kort et par minutter før pause. Den situasjonen gikk meg hus fordi, sannsynligvis fordi mobilen plinget i lommen og distraherte meg en kort tid.

Pausen gikk med til å ta en titt rundt anlegget, og til å slå lens i buskene da spillerne entret banen for de siste 45 minuttene.

Varteig hang bedre med i 2. omgang, noe som gir mer mening nå i etterkant som jeg vet at Skjeberg spilte med én mann mindre. Målene denne kvelden var det uansett gjestene som sto for, og etter 67 minutters spill satt 0-4 og kampen var i realiteten avgjort. Flere mål ble det ikke, og rett før klokken slo 22.00 blåste dommeren av oppgjøret. Det var like greit, da Varteig Idrettsplass ikke har flomlys, og solen hadde gått ned i horisonten.

Varteig IL 0 - 4 Skjeberg SK