Yvenbanen

Sarpsborg-laget Yven var vertskap for Eidsberg denne torsdagskvelden. 

Skal man se fotball på torsdager kan man sjelden være kresen. Det kunne heller ikke jeg være da jeg sjekket den utfyllende terminlisten for Østfold fotballkrets på NFFs hjemmesiden. Noen valg hadde jeg, men landet til slutt på Yvenbanen i Sarpsborg.

Oppholdsværet over Halden la forholdene til rette for en trivelig tur da jeg satt meg i bilen en halvtime før kampstart. Da jeg kom ut på E6 og kjørte rett inn i regnvær, ble jeg derfor noe skeptisk til å stå ute et par timer. Jeg kom omsider frem til Yvenbanen noen minutter før kampstart, og da var oppholdsværet tilbake.

Jeg rakk en liten runde rundt anlegget som faktisk imponerte meg. Det er få anlegg på dette nivået med litt karakter. Klubbhuset var plassert på en liten knaus, som var åpen for publikum hvor jeg tok plass. Kiosk, noen benker og laglederbenker var også plassert på samme langside. På motsatt langside er det en skole, som sannsynligvis er noe av forklaringen på at naturgresset på spillebanen var noe slitent. På den ene kortsiden er det en liten kunstgressbane hvor det gikk aldersbestemte kamper parallelt med A-lagets kamp.

Jeg tok plass på knausen med en kopp kaffe og kom tidlig i prat med dagens dommerobservatør. Jeg har selv vært dommer i Østfold et par sesonger, og således gjort meg fortjent til tittelen «kretsdommer». Vi kom derfor fort i prat om både dagens dommer og fotball generelt. Kampen gikk i bedagelig tempo, og det var svært lite å skrive hjem om da lagene gikk til pause med 0-0. Observatøren jeg pratet med måtte avse noen minutter til sin elev, mens jeg brukte pausen til å ta noen jobbtelefoner.

Da lagene kom ut på banen igjen var et igjen regn i luften, og da Yven gikk opp i 1-0 rett før timen var spilt kom det ei skikkelig skur. Jeg søkte ly under det lille som var av tak, og gikk derfor klar av regner som hadde gitt seg da Eidsberg utlignet tyve minutter senere. Jeg begynte å gå tilbake mot bilen da kampen, ifølge min klokke, skulle nærme seg slutten. På overtid rakk Eidsberg å få tildelt et straffespark, som ble ekspedert i mål.

Dommeren blåste av kampen like etter, og kampen endte derfor 1-2. Jeg satte meg straks i bilen, i retning Halden.

Yven IL 1 - 2 Eidsberg IL

Målscorere

1-0 Kenneth Håverstad 59'
1-1 Christoffer M. Bordevik 79' (str)
1-2 Christoffer M. Bordevik 90+1' (str)


Turnering: 7. divisjon, avdeling 3

Tilskuere: 10

Dato: 18.5.2017

Underlag: Naturgress


Antall besøk: 1

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *