Kurland Kunstgress

Det nytter ikke å være kresen om man ønsker å se fotball fra sidelinjen i Norge i februar.

Etter å ha satt av mitt besøk fra gårsdagens tur til Bravida Arena i Göteborg på togstasjonen, satte jeg nesa for Sarpsborg. Jeg hadde et ærend denne ettermiddagen, men med kampstart så tidlig som klokken 15.00, rakk jeg jammen å skvise inn litt fotball i dag også.

Hvor spennende det kom til å bli gjenstod å se, men i god tro reiste jeg den snaue halvtimen i bil for å overvære treningskampen Sarpsborg FK – SK Sprint Jeløy 2. Sarpsborg Fotballklubb er en gammel og tradisjonsrik klubb. Klubben er faktisk NM-mester hele seks ganger, selv om flere Sarpsborg 08-supporterne selvsagt tar fusjonsklubben til inntekt for de titlene. Det er mye mulig de har sitt på det tørre der, men jeg liker å «give credit where credit’s due» som de sier i England. Vel, nok om det, så skal jeg lese meg opp på hva som faktisk har skjedd i Sarpsborg før neste aktuelle innlegg.

Kurland Kunstgress, som banen heter, ligger noen langpasninger fra Sarpsborg Stadion, hjemmebane til nevnte Sarpsborg 08. Bommer du på straffespark på denne banen, er du ikke så langt unna Sparta Kunstgressbane, som er hjemmebanen til FK Sprata Sarpsborg. Banene ligger altså som perler på en snor i byen som feiret sitt 1000-årsjubileum i 2016.

Kampen i seg selv ble så som så, slik jeg fryktet. Jeg nippet til en kaffekopp, mens jeg nøt det som var av finspill. Om ikke annet, så ble det målrikt, og det er alltid underholdende når man ser på fotball. Hele åtte mål ble de noe rundt 20 tilskuerne servert denne søndagen. Det kan godt være jeg prioriterer å besøke denne banen for en seriekamp når muligheten byr seg. For min del bar det nå tilbake til Halden for dagens gjøremål.

Jeg har i etterkant sett følgende offisiell kamp på denne banen:
Sarpsborg FK v Askim FK 2-0
4. divisjon, Østfold
5. oktober 2018

Sarpsborg FK 5 - 3 SK Sprint-Jeløy 2

Målscorere

Målscorere ukjent


Turnering: Treningskamp

Tilskuere: 20

Dato: 19.2.2017

Underlag: Kunstgress


Antall besøk: 3

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *