Nyplass Stadion

Journalistjobben min tok meg denne uken på en tre dagers utflukt til det blide Sørlandet. Nærmere bestemt Lindesnes og Vigeland, av alle steder. Langs E39 ved rundkjøringen med fyrtårnet ligger det en bane jeg har kjørt forbi en rekke ganger. Neste gang jeg kjører forbi kan jeg smile fornøyd. Etter å ha sjekket inn på mitt krypinn tok jeg turen innom Vigeland Grill, noe jeg har for vane når jeg er på denne kanten. Da jeg reiste på tur hadde jeg ingen planer om å få med meg en kamp i løpet av disse dagene. Mens jeg ventet på min kebab i pitabrød, kikket jeg innom Groundhopper-appen (anbefales til alle groundhoppere – gratis reklame) av gammel vane. «Kamper i nærheten»-funksjonen lyste grønt, noe som indikerer at det er kamp i nærheten. Det lokale laget på Vigeland, IL Giv Akt, skulle denne mandagen spille hjemmekamp i 4. divisjon. Dette hadde gått meg hus forbi.

Disse dagene kunne jeg ikke prioritere fotball, men kamptidspunkt var såpass sent at det heller ikke var utenkelig å rekke kampen. Etter å ha fordøyd kebaben kjørte jeg innom anlegget for å ta bilder mens det var lyst ute, tilfelle jeg skulle rekke kampen. Da dagens jobboppdrag var avsluttet viste klokken at det var snaue 30 minutter til kampstart. Da var jeg ikke i tvil.

Nyplass Stadion, som anlegget heter, ligger rett ved E39. Anlegget har en strøken naturgressmatte og tribuneseksjon ved langsiden mot Europaveien. I dagslys så det meget bra ut, og jeg så frem til kamp da jeg svingte inn på anlegget i tussmørket noen minutter før kampstart.

Jeg vet ikke om jeg ble mest skuffet eller oppgitt da jeg så flomlysene tilhørende kunstgressbanen ved siden av stadion være tent. Det gikk tidlig opp for meg at det var her kveldens kamp skulle spilles. Jeg ruslet slukøret over det fine anlegget på Vigeland, for å ta plass ved den mindre sjarmerende kunstgressbanen.

Giv Akt skulle denne kvelden være vertskap for Arendal 2. A-laget til Arendal er i disse tider så og si klare for neste års OBOS-liga, som må kunne sies å være en imponerende prestasjon. Jeg var derfor spent på om rekruttene så muligheten for å spille på landets nest øverste nivå, ved å imponere i 4. divisjon.

Arendal 2 styrte kampen på Nyplass (kunstgresset ved siden av) Stadion fra start. De var gode, og det ledende laget gjennom hele 1. omgang. De tok tidlig ledelsen 1-0 og de holdt på denne ledelsen til pause. Da jeg i pausen kjøpte min obligatoriske kaffekopp lurte jeg mest på hvor mye Arendal ville vinne med.

2. omgang ble en lagt tøffere affære. Hjemmelaget spilte seg mer og mer inn i kampen. Da en hissig Arendal 2-spiller pådro seg et unødvendig rødt kort, tok Giv Akt helt over, og gikk etter hvert opp i en 2-1 ledelse.

Den ledelsen holdt de på til det var igjen noen få minutter. Arendal 2, som lå helt oppe på 3. plass på tabellen før kampen, kjempet inn 2-2 målet etter et frispark. En Arendal 2-spiller løp inn i målet, hentet ballen og skulle sette spillet fort i gang og jage et seiersmål. De nye reglene er klare på at slik skal vi ikke ha noe av i norsk fotball. Dagens dommer hadde selvfølgelig fått med seg det og belønnet spilleren med et, etter boka, korrekt gult kort.

Personlig mener jeg det er helt ubrukelig å gi en spiller gult kort for å sette spillet raskt i gang. Med tanke på at man også får gult kort for å drøye tiden, bør NFF komme med en avklaring i løpet av vinteren.
Drøyer du tiden får du gult. Er du for ivrig får du gult. Her bør forbundet komme med tydelige regler på hvor treg, og hvor rask, en spiller skal sette i gang spillet, slik at vi slipper unødvendig gule kort som ødelegger «produktet» norsk fotball.

Det endte til slutt med poengdeling og 2-2 på Nyplass Stadion. Jeg hadde glemt igjen vindjakke hjemme, og var derfor snar med å komme meg til bilen etter kampslutt. Igjen måtte jeg tusle side om side med den flotte naturgressbanen og tribunen som ikke har flomlys. Trist prioritering.

IL Giv Akt 2 - 2 Arendal 2

Målscorere

Målscorere ukjent


Turnering: 4. divisjon, Agder

Tilskuere: 20

Dato: 26.9.2016

Underlag: Kunstgress


Antall besøk: 1

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *