Begby Arena

Sponsornavn på stadioner blir mer og mer vanlig i dagens fotball. Noen klinger bedre enn andre. Begby TV2 Sumo Arena er ikke det beste jeg har hørt, men det fikk meg til å trekke på smilebåndet. Å ha dette stadionnavnet på groundhopper-listen var med å bidra til at jeg valgte Begby mot Rygge denne torsdagskvelden.

Hjemmebanen til Begby gikk under noen forskjellige navn på ulike nettsider. Jeg har valgt å bruke navnet som Begby IL opererer med på egne hjemmesider. Det er jeg glad for, da dette sponsornavnet skiller seg mer ut enn det originale og noe tamme navnet Begby Kunstgress.

Anlegget var dessverre ikke mye å skryte av. Kunstgressbanen var inngjerdet, med noen få benker til de som måtte ønske det. For resten av publikum var det hard standing for gjaldt. En kiosk hørte også med.

Uansett hvilket navn man velger å bruke på anlegget var det duket for 5. divisjonsoppgjør mellom Begby og Rygge. Begby kjempet i toppen av avdelingen, mens Rygge slet i andre enden. Begby tok ledelsen etter bare noen minutter av første omgang. Herfra styrte Begby oppgjøret og gikk til pause med en solid 5-0-ledelse.

Da jeg kjøpte min obligatoriske kaffekopp i pausen, så jeg for meg en mulighet til å være vitne til en tosifret seier igjen. Såpass sterke så Begby ut i den første omgangen. Forventningene steg da dommeren blåste lagene tilbake på banen etter hvilen.

Det var imidlertid en helt annen versjon av Rygge-laget som entret banen for de siste 45 minuttene. Enten det, eller så giret Begby ned. En mer jevnspilt omgang ble det, og Rygge fikk etter hvert sin redusering. Kampen virket dog ikke noe mindre kjørt på 5-1. Begby spilte seg omsider mer inn i kampen igjen, og scoret to mål i den andre omgangen. Det ga et sluttresultat på hele 7-1 til hjemmelaget.

Omgang nummer to var ikke like god som den første. Det ble etter hvert også noe ampert på sidelinjen, og dommeren måtte bort til begge lags trenere for å roe gemyttene. Dette gikk for øvrig rolig for seg, og ikke mer temperament enn det skal være i en fotballkamp, etter mitt skjønn.

Da kampstart var så sent som klokken 20.00 denne kvelden, vendte jeg nesa hjemover straks sluttsignalet lød fra dommerens fløyte.

Begby IL 7 - 1 Rygge IL

Målscorere

Målscorere ukjent.


Turnering: 5. divisjon, avdeling 2

Tilskuere: 25

Dato: 25.8.2016

Underlag: Kunstgress


Antall besøk: 2

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *