Manglerud Idrettsplass

Min journalistjobb hadde denne uken tatt meg til hjemlige trakter, nemlig Drammen. Med jobboppdrag tirsdag morgen, benyttet jeg anledningen til å overnatte hos mine foreldre og yngre søsken fra mandag. Det viste seg etter hvert å kun bli utnyttelse av sengeplass. Jeg kontaktet en god venn og groundhopper-kollega i Oslo, som ikke var vond å be da Manglerud Star spilte hjemmekamp denne kvelden. En bane ingen av oss hadde fra før.

Min yngre bror, som ikke engang kan offside-regelen i fotball, var snill nok til å skysse meg til Drammen stasjon, hvor toget skulle frakte meg til Oslo S. Den drøye halvtimen på toget ble brukt til å finne best mulig reisevei til Manglerud. Vel fremme på sentralstasjonen i Oslo fant jeg mitt reisefølge, som hadde fått med seg en ivrig fotballsupporter til. Vi vendte nesa mot t-banen som skulle ta oss de snaue 20 minuttene til Manglerud T. Derfra ble det ti minutter gange, før vi var klare for kamp.

De fleste forbinder nok Manglerud Star med hockeylaget som til stadighet spiller i landets øverste divisjon. Fotballaget har spilt så høyt oppe som på nivå 2, tidligere Adecco-ligaen. Manglerud Star var med på storsatsingen som resulterte i fusjonen FK Oslo Øst, 1. januar 2000. Første halvdel av 2000-tallet bet Oslo Øst fra seg på landets nest øverste nivå. Økonomien gikk etter hvert heller dårlig, og da 2006-sesongen ble sparket igang, spilte klubben igjen under navnet Manglerud Star. Det ble et kortvarig opphold i Adecco-ligaen med nedrykk samme år. Undertegnede har således sett så vel FK Oslo Øst som Manglerud Star måle krefter mot mitt kjære Strømsgodset på Marienlyst. Jeg har altså aldri hatt anledning til å besøke deres hjemmebane, og så frem mot dette besøket.

Manglerud Idrettsplass byr på tribuneseksjon på den ene langsiden. Tribunen består av betong, og viste seg å bli nokså kjølig utover kvelden. På motsatt side finnes langbenkene og Stjerna Café. Kafeen bød på et imponerende utvalg med både kioskvarer og supportereffekter. Publikum følte seg tydeligvis hjemme på Manglerud. Da dommeren blåste til pause, og publikum skulle ha sin kaffe og vaffel, gikk de like gjerne tvers over banen, som var korteste luftlinje til kafeen. Vi fulgte etter, og ble enige om at vi noterer oss for en banestorming i 3. divisjon.

I dag sliter Manglerud Star i bunn av 3. divisjon. Dagens motstander, Skeid 2, gjør det ikke stort bedre. Det var med det duket for et realt bunnoppgjør, mellom lagene på nest siste og fjerde siste plass på tabellen.

Det var en jevnspilt fotballkamp tilskuerne på Manglerud Idrettsplass ble presentert denne mandags kvelden. Lagene gikk til pause med en 2-0-ledelse til vertene. I andre omgang spilte Skeid seg mer og mer inn i kampen og fikk etter hvert også sin redusering. Til tross for et stort trykk mot MS-målet de siste minuttene, klarte hjemmelaget å dra i land en etterlengtet seier. Bunnstriden i 3. divisjon, avdeling 2, ble dermed enda tettere enn før kampen. En avdeling det blir spennende å følge utover høsten.

Manglerud Star 2 - 1 Skeid 2

Målscorere

1-0 Eirik Sund Karlsen 24'
2-0 Marius Arnese 36'
2-1 Vuk Fajfric 74'


Turnering: 3. divisjon, avdeling 2

Tilskuere: 30

Dato: 22.8.2016

Underlag: Kunstgress


Antall besøk: 1

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *