Torp Idrettsplass

På min siste feriedag for denne gang, så jeg igjen mitt snitt til å stifte et nytt bekjentskap i Østfold. Torp Idrettsplass var vertskap for 5. divisjonsoppgjøret mellom topplaget Torp IF og bunnlaget NMBUI.

Før kampen toppet Torp sin 5. divisjonsavdeling foran Begby.  NMBUI på sin side kaver i bunn av tabellen. Ut fra tabellsituasjon virket dette å være rått parti, men oppgjøret skulle vise seg å bli mer spennende enn først antatt.

Men først, NMBUI er et lagnavn som krever en forklaring. NMBUI har tilknytning til Universitetet i Ås i Akershus fylke. Laget har i den anledning det noe krunglete navnet: Norges miljø- og biovitenskapelige universitet sitt idrettslag. Idrettslaget drives av og for studentene ved universitetet. Jeg antar at dette innebærer store utskiftninger og varierende prestasjoner fra sesong til sesong.

Det tydet hvert fall på at det var en noe hektisk tid på dette universitetet. Benken til NMBUI var nemlig helt tom. Spillende lagleder hadde fått med seg ti andre spillere til Torp denne fredags kvelden og bød serielederen opp til kamp. Da jeg så en barndomskamerat av meg styre midtbanen til universitetslaget, kjente jeg at jeg måtte holde litt med de tilreisende.

Torp åpnet sterkt og tok ledelsen allerede etter seks minutter. Dette holdt seg til timen var passert, selv om jeg må si at Torp var det førende laget gjennom store deler av kampen. Noen minutter med uoppmerksomhet i forsvaret til NMBUI førte til 2-0 og 3-0 etter henholdsvis 65 og 66 minutters spill. På overtid i andre omgang fastsatte Torp sluttresultatet til 4-0.

Torp Idrettspark var en overraskende godt anlegg. Det er ikke hverdagskost å ha tribunefasiliteter i norsk 5. divisjon. Det var hard betong, men likevel, slett ikke verst. Kaffe og vaffel til sjenerøse 25 kroner var også med på å heve totaltinntrykket. Like imponerende var det at NMBUIs elleve spillere presterte å stille med tre ulike farger på strømpene – blå (originalfargen), hvit og sort. Det er personlig rekord for mitt vedkommende. To forskjellige farger skjer fra tid til annen nedover i fotballpyramiden, men tre, det er imponerende. En rekord jeg tror vil stå en god stund.

 

Torp IF 4 - 0 NMBUI

Målscorere

Målscorere ukjent.


Turnering: 5. divisjon, avdeling 2

Tilskuere: 40

Dato: 19.8.2016

Underlag: Kunstgress


Antall besøk: 2

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *