Rolvsøy Arena

Torsdag kveld er ikke den enkleste kvelden å finne en kamp. Etter å ha gransket diverse apper og nettsider fant jeg omsider en kamp på en bane jeg ikke hadde på listen. Da Rolvsøy Arena kun lå fem minutter kjøring hjemmefra, slo jeg til på dette oppgjøret.

Før kampen lå Askim FK på en 2. plass på tabellen, som eneste ubeseirede lag etter 11 kamper. Drøbak-Frogn som innehar tabelltoppen, lå fire poeng foran Askim, men med to kamper mer spilt. Rolvsøy på sin side kjemper i andre enden av tabellen. Før kampen innehar de 8. plass på tabellen, av totalt 11 lag, med kun tre poeng ned til sisteplass. Rolvsøy har også en kamp til gode på sine konkurrenter og kunne få noen poengs luke med hjemmeseier i kveldens kamp.

Med det i bakhode la jeg i vei de få kilometerne til Rolvsøy Arena.

Arenaen var ikke mer enn det en kan forvente i norsk 5. divisjon. En inngjerdet kunstgressbane, med benker og bord som tribune. De skal ha pluss for sin kiosk med meget hyggelige priser. Jeg lot meg friste av kaffe og vaffel til 25 kroner noen minutter før pause, da Rolvsøy brukte tiden godt for å få meg seg sin 1-0 ledelse inn i garderoben.

2. omgang bød på mer spenning. Rolvsøy doblet sin ledelse på et frispark fra midtbanen, som ble stusset i mål fra 13-14 meter. Askim, som ifølge tabellen er et noe sterkere lag enn Rolvsøy, spilte seg stadig mer inn i kampen. Da de omsider fikk sin redusering satte kampen virkelig fyr.

Da kampen nærmet seg slutten hadde dommeren mer enn nok med å holde temperaturen nede. Flere spillere dro på seg det en kan kalle for unødvendige gule kort. Tre minutter på overtid utlignet Askim til 2-2, til stor jubel fra de tilreisende, som faktisk utgjorde mesteparten av tilskuerne.

Like etter målet blåste dommeren av for full tid, og jeg vendte nesa på vei hjem igjen.