Marienlyst Stadion

Som Strømsgodset-supporter er jeg for inhabil, og ikke minst uprofesjonell, til å gi Marienlyst en kritisk vurdering. Etter at tribunen på den siste kortsiden sto klar, er det hvert fall vanskelig å ta min egen hjemmebane på noe.

Marienlyst Stadion ligger sentralt til på Strømsø i Drammen, kun 10 minutters gange fra togstasjonen. Arenaen ligger vegg i vegg med Marienlyst Kunstgress, som for øyeblikket er hjemmebane til 4. divisjonslaget Drafn. I tillegg ligger Drammenshallen to dårlige langpasninger unna hovedinngangen til Marienlyst.

Strømsgodset IF har benyttet Marienlyst som hjemmearena siden 1967. Tilskuerrekorden til Strømsgodset ble satt to år senere, da en kamp mot Rosenborg trakk hele 16 687 tilskuere i 1969. En kamp som før øvrig endte 0-0.

Tilskuerrekorden på Marienlyst er det dessverre et annet lag som innehar. Denne rekorden vil sannsynligvis alltid bli stående. Strømsgodsets argeste rival, som i Drammen går under navnet 3050 (postnummeret), trakk hele 17 300 tilskuere mot Viking i 1947. Det er hjerteskjærende for en Strømsgodset-patriot å nevne det, men rett skal være rett.

Undertegnede debuterte på Marienlyst Stadion 20. mai 2001. Strømsgodset tapte 2-4 for Moss FK og rykket ned fra Tippeligaen samme år. Siden da har det blitt for mange besøk til at alle kan nevnes på denne siden. Det er for så vidt passende, da Marienlyst ikke anses som en bortebane.

Marienlyst Stadion fremstår i dag som en moderne norsk fotballarena. Før 2015 sesongen sto KIWI-tribunen klar på kortsiden som på folkemunne har blitt kalt «klokkesvingen». Det gjør at Marienlyst nå har tribune på alle fire sidene av banen, men med åpne hjørner. Stadionet har også storskjerm som brukes i forbindelse med Strømsgodsets kamper. Denne er plassert mellom KIWI-tribunen og DNB-tribunen, eller «gamle hovedtribunen», som den også blir kalt.

Strømsgodset IF 2 - 4 Moss FK

Målscorere

0-1 Lars Granaas 21' (sm)
1-1 Veigar Páll Gunnarsson 44'
1-2 Anders Juliussen 52'
1-3 Terje Høsøien 54'
2-3 Lasse Olsen 76'
2-4 Gard Kristiansen 79'


Turnering: Tippeligaen

Tilskuere: 3 194

Dato: 20.5.2001

Underlag: Kunstgress


Antall besøk: 209

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *